Societat

societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

Els passatgers de Rodalies critiquen que l’alternativa de reforç del metro no és suficient i reclamen més coordinació

TMB ha augmentat la freqüència de metro en hora punta al màxim de 167 trens

La xarxa de metro de Barcelona s’ha vist desbordada en moments puntuals d’aquest matí pels passatgers de Rodalies afectats per les incidències. A Badalona, els usuaris de les línies de Rodalies, RG1 i la R1 del Maresme que aquest dilluns acaben el recorregut a Badalona, han explicat que trigaran entre 20 o 30 minuts més de l’habitual. Així ho ha dit Alba Hernández, passatgera assídua que es dirigeix a la Plaça Catalunya o Sants Estació per després anar a la Zona Franca, on treballa. “No és la primera vegada que hi ha incidències”, ha assegurat i ha recordat que altres vegades “s’havia fet el mateix recorregut”, és a dir, caminar uns 500 metres fins a l’estació de l’L2 del metro Badalona Pompeu Fabra. Els usuaris han criticat que l’alternativa del subsol no cobrirà la demanda, com tampoc els autobusos fins a la capital catalana, i han reclamat més coordinació i informació per facilitar la connexió del tren al metro.

Els viatgers de l’R4 sud que aquest matí pretenien desplaçar-se al centre de Barcelona amb Rodalies han acceptat amb resignació les noves alteracions del servei. Els passatgers que arribaven a l’Hospitalet de Llobregat eren encaminats a l’L1 de metro. “És una vergonya, de veritat que és una vergonya però és el que hi ha”, ha lamentat en Robert, que havia d’anar fins a Granollers-Canovelles. La Marta Salinero, que treballa a Plaça Catalunya, veurà incrementat el seu viatge fins als 30 minuts i davant la possibilitat que la incidència s’allargui dos mesos diu que haurà “d’agafar la llauna de sardines”, en referència al metro. “És al què estem acostumats. Què hi farem”, ha indicat.

Ampliació al màxim

Transports Metropolitans de Barcelona ha augmentat el servei al metro per facilitar la mobilitat davant les incidències a la xarxa de Rodalies. D’aquesta forma, en hora punta del matí han circul·lat fins a 167 trens, 2 més dels habituals, el màxim d’oferta possible a la xarxa de metro. S’ha avançat a més la hora punta del matí a les 6h. Durant la resta del dia hi haurà un reforç de fins a 15 trens, depenent de la franja horària, arribant a 140 trens durant les hores vall de matí i tarda, i 152 trens en l’hora punta de la tarda. A més, TMB també ha reforçat el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat a les estacions de Cornellà Centre, Sants-Estació, Passeig de Gràcia, Badalona Pompeu Fabra, Clot, Rambla Just Oliveras, Fabra i Puig, i La Sagrera.

En paral·lel, s’ha activat un dispositiu específic de Guàrdia Urbana de regulació del trànsit per tal de minimitzar l’impacte que pot tenir sobre la mobilitat de la ciutat la incidència de Rodalies. Entre altres actuacions, el dispositiu consisteix en ordenar i regular el trànsit en les vies afectades i el seu entorn, mantenir la mobilitat general, i especialment la del transport públic, efectuar els desviaments de trànsit necessaris i ordenar la retirada de vehicles avariats o accidentats que dificultin la mobilitat. Els agents també fan vigilància als entorns de les estacions de RENFE així com als carrils bus i als punts d’arribada i sortida de les llançadores. Per dur a terme aquest dispositiu s’han reforçat els efectius a totes les unitats territorials de la Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament de Barcelona ha informat que també col·labora amb RENFE i ADIF, facilitant un espai a l’àmbit de Sagrera i Meridiana per tal que autobusos llançadora habilitats per donar el servei alternatiu puguin encotxar i desencotxar el passatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran