Societat

VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

Augmenta un 88% respecte de l'abril del 2023 i recupera les xifres d'abans de la pandèmia

L'aeroport Girona-Costa Brava tanca l'abril superant els 170.000 passatgers, cosa que en comparació amb l'any passat suposa un creixement del 88%. Si la dada se suma a l'acumulat del 2024, al llarg del primer quadrimestre la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) suma 278.151 passatgers. És una xifra que creix significativament en relació al 2023; en concret, en un 91%. Però tot i gairebé doblar els registres de l'any passat, l'aeroport encara es troba un 3,2% per sota dels registres del 2019, el darrer exercici prepandèmia. D'altra banda, aquest abril, el primer mes que marca la temporada d'estiu, des de la terminal s'han operat 2.049 aterratges i enlairaments, dels quals 1.328 han estat vols comercials (un 80,2% més que a l'abril del 2023). 

L'aeroport de Girona recupera les xifres de passatgers prepandèmiques aquest mes d'abril. En l'últim mes, la terminal gironina ha tingut 170.688 usuaris, mentre que a l'abril del 2019 n'eren 175.376. A més, en comparació amb l'any passat la terminal de Vilobí d'Onyar augmenta un 88% el nombre de passatgers. 

Per companyies, Ryanair és la que més persones ha transportat. De fet, ha pràcticament duplicat el nombre de passatgers. La companyia irlandesa ha transportat 154.285 persones, mentre que a l'abril de l'any passat en van ser 82.772. La companyia Jet2 també ha reactivat els seus vols a la terminal gironina i ha transportat 8.274 persones en l'últim mes. Transavia també ha tornat a volar des de la terminal gironines i suma 6.693 usuaris en un mes, una xifra similar a la de l'any passat (5.877). 

Pel que fa a nacionalitats, el Regne Unit ha estat el mercat que ha liderat a l'aeroport de Girona. En un mes, 45.269 passatgers britànics han passat per la terminal gironina. Això suposa un 53,3% en comparació amb l'any passat. En segon lloc hi ha el mercat alemany, amb 35.745 passatgers. Aquesta nacionalitat també suposa un increment important respecte a l'any passat, amb un 64,7%. 

El mercat belga es queda en tercer lloc amb 18.494 passatgers i un increment del 46,5% i destaquen els visitants irlandesos, que aquest abril han estat 16.875, amb un increment 198,7%. Pel que fa a rutes, la més escollida és la que uneix Girona amb Brussel·les, seguida de la que va a Londres Stansted. Baden-Baden i Weeze suposen la tercera i quarta posició, respectivament i Dublín tanca la cinquena posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aqueswt mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona