Societat

societat

Vic condemna “rotundament” el presumpte feminicidi d’una dona a la ciutat

Els Mossos van detenir un sospitós quan van saber que pretenia abandonar l’Estat

Amb la confirmació d’aquest cas, en el que va d’any hi ha hagut onze morts d’aquest tipus a Catalunya

L’equip de govern de Vic ha condemnat “rotundament” el presumpte feminicidi d’una dona a la ciutat, després que aquest dimarts s’hagi sabut que els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un home a la capital osonenca relacionat amb la mort de la seva parella. La dona estava desapareguda almenys des del 19 d’abril. El consistori ha lamentat “aquesta o qualsevol altra forma de violència masclista que atempti contra els drets de les dones i les nenes” i ha convocat una concentració de rebuig demà dimarts a les set de la tarda davant l’edifici consistorial. L’Ajuntament fa una crida a la “tolerància zero” i reafirma el compromís per erradicar la violència masclista.

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’11 de maig un home de 59 anys relacionat amb la mort de la seva parella, que estava desapareguda des d’almenys el 19 d’abril. En aquella data s’havia interposat una denúncia per la desaparició de la Rachida. La detenció es va precipitar quan els investigadors van saber que l’investigat volia abandonar l’Estat. L’home ha passat a disposició dels jutjats de Vic aquest dilluns al matí.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat aquest dilluns a la tarda el “feminicidi” de la veïna de Vic . El Departament ha expressat el condol i escalf “més sentit” a l’entorn de la víctima, presumptament assassinada per violència masclista. Amb la confirmació d’aquest cas, en el que va d’any hi ha hagut onze morts d’aquest tipus a Catalunya, corresponents a sis dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitat de violència vicària, afirma Igualtat i Feminismes. Des que es van començar a recollir dades oficials l’any 2012, hi ha hagut 141 feminicidis a Catalunya, dels quals set corresponen a fills menors d’edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.