Societat

societat

Desconvocada la vaga dels treballadors de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

L’acord, que té l’aval del 80% de la plantilla, inclou increments salarials del 3% i quatre dies menys de jornada anual

Els treballadors de la fàbrica Nestlé de Girona han desconvocat la vaga parcial després d’aconseguir millores al conveni, segons recull l’ACN. Les aturades, que afectaven les dues primeres hores de cada torn, s’havien de fer aquest dimarts. Durant els darrers dies, però, la multinacional i els sindicats han acordat diferents punts que milloren el conveni, i que el 80% de la plantilla ha avalat en referèndum. Entre aquests, s’hi inclou una oferta de revisió salarial del 3% per a aquest any i el 2025, una reducció de quatre dies de jornada anual també per al mateix període i un increment salarial per a les categories de tècnics i administratius, en els nivells més baixos, de fins a 9.000 euros anuals. En paral·lel, la plantilla de més edat també tindrà més vacances.

El conveni col·lectiu de la fàbrica Nestlé a Girona feia més d’un any que s’estava negociant. Per exigir a la companyia que el desbloquegés, ja que les converses estaven encallades, el comitè d’empresa havia convocat una vaga parcial que afectava tota la plantilla, amb aturades de dues hores a l’inici de cada torn. Gairebé ‘in extremis‘, però, avui la protesta s’ha desconvocat: les dues parts han arribat a acords, que s’han sotmès a referèndum, i que han avalat el 79,74% dels treballadors.

En total, les millores que comitè i treballadors han pactat afecten 25 punts del conveni col·lectiu de la fàbrica. Pel que fa sous, l’oferta de revisió salarial s’ha fixat en el 3% per a aquest any i el vinent. A més, s’ha inclòs una clàusula de revisió de l’IPC, que suposa que durant el període de vigència del conveni es garantirà fins a un màxim d’increment de sou de fins al 13% (sense caràcter retroactiu).

En paral·lelXW, Nestlé també ha ofert millorar els salaris dels tècnics i administratius, en els nivells més baixos, amb un augment de fins a 9.000 euros anuals. Les millores pactades, a banda dels sous, també s’estenen a jornades laborals i vacances. Per una banda, durant la vigència del conveni s’ha pactat que els treballadors tindran quatre dies menys de jornada laboral a l’any (tant aquest any com el vinent). A més, es milloren els dies de vacances per edat. Per als treballadors de 59 anys se’ls incrementen en sis dies addicionals; i per als de 60, a set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs