Societat

societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

Els Mossos atribueixen al grup 19 robatoris i calculen que es van endur material per valor d’uns 186.000 euros

Vuit persones han estat detingudes entre el nou i el dotze de maig a l’Hospitalet de Llobregat acusades de formar part d’una banda dedicada a robar coure a empreses d’arreu de Catalunya. Entre les vuit persones, dues de les quals menors d’edat, acumulen una vuitantena d’antecedents per delictes contra el patrimoni. En el cas de les detencions actuals els Mossos els atribueixen dinou robatoris amb força, dos delictes de furt i pertinença a grup criminal. La policia calcula que el valor dels objectes sostrets en aquests cops ascendeix a 185.816 euros i que van causar danys per valor de 6.100 euros. La investigació continua oberta, ja que els Mossos consideren que podrien estar implicats en més robatoris.

Tot plegat va començar després que els Mossos tinguessin coneixement de dos robatoris amb força, un d’ells en grau de temptativa, a empreses de la comarca del Bages. El primer fet va tenir lloc el 19 d’abril en una empresa de Sant Fruitós de Bages. Els lladres van encastar el cotxe a la porta principal del garatge i, un cop a dins, van sostreure bobines de cablejat elèctric i material elèctric divers.

Dos dies més tard hi va haver un altre robatori en una empresa de Sant Vicenç de Castellet. Els lladres van encastar un vehicle a diferents portes de l’empresa, però no van aconseguir obrir-les. En saltar l’alarma van fugir.

A partir d’aquests fets els Mossos van veure que els lladres utilitzaven sempre un ’modus operandi’ similar, encastant un vehicle a les portes d’accés dels immobles als quals volien accedir. En altres ocasions feien servir eines com palanques tipus pota de cabra o radials per trencar els tancaments. Un cop forçats els accessos entraven, carregaven el material i fugien a gran velocitat. Principalment sostreien bobines de cablejat de coure i altres materials fets de coure o altres metalls.

Els Mossos destaquen que si durant la fugida eren descoberts per les víctimes o per testimonis, no dubtaven a posar en perill aquestes persones. En un dels robatoris gairebé van atropellar un treballador.

La policia catalana apunta que el grup estava format per vuit persones i que el movia per bona part de Catalunya. Li atribueix robatoris comesos entre el 18 d’abril i el 5 de maig a la Selva del Camp (Baix Camp), Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Sant Fruitós de Bages (Bages), Sant Vicenç de Castellet (Bages), Barcelona, Constantí (Tarragonès), Esparreguera (Baix Llobregat), Santa Oliva (Baix Penedès), Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Barberà del Vallès (Vallès Occidental), Polinyà (Vallès Occidental), Canovelles (Vallès Oriental), Terrassa, Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Granollers i Rubí (Vallès Occidental).

Entre el 9 i 12 de maig els investigadors van localitzar i detenir els presumptes autors a l’Hospitalet de Llobregat. Tots junts acumulen més de 80 antecedents per delictes contra el patrimoni. La investigació continua oberta, ja que podrien estar implicats en més robatoris.

Els detinguts menors d’edat van passar el 10 de maig a disposició de fiscalia de menors, mentre que els majors d’edat van passar el 13 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.