Societat

societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Les noves cases permetran acollir 420 famílies

Un miler de menors vulnerables o amb malalties i acompanyants han pres part en la iniciativa durant cinc anys

PortAventura World ha ampliat el projecte social Dreams Village amb la construcció de quatre nous habitatges. Així, la iniciativa suma un total de deu cases i permetrà acollir 420 famílies cada any, respecte a les 280 anuals que hi han participat des de la seva posada en marxa l’octubre de 2019. El projecte acabarà acollint un miler de famílies amb menors vulnerables o amb malalties greus quan compleixi els cinc anys. En la inauguració, els responsables han realçat els beneficis emocionals i per a la salut, ja que milloren els estats d’ànims i la capacitat dels infants d’afrontar els reptes diaris. “Va ser la setmana més feliç de la meva vida d’ençà que em van diagnosticar la malaltia”, diu l’Helena, una de les joves que hi ha fet estada.

PortAventura ha inaugurat aquest dimecres quatre cases del projecte Dreams Village, coincidint amb el Dia Mundial de la Família. La construcció d’aquests nous habitatges, que ha tingut un cost de 2,5 milions d’euros, permetrà ampliar el nombre de famílies que podran gaudir d’aquesta iniciativa social. De fet, fomentar l’oci terapèutic i la unió familiar són dos dels principals objectius del projecte. “Aquestes famílies passen un calvari per les malalties dels seus fills, els sis dies que passen a les cases és una vàlvula d’escapament; Dreams és un somni per a tots, on posem tot el nostre esforç”, ha afirmat Ramón Marsal president de la Fundació PortAventura.

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital matern infantil Sant Joan de Déu de Barcelona i l’ Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid són els tres centres hospitalaris que s’encarreguen de proposar les famílies que s’allotjaran en el complex. La psicòloga clínica de la Vall d’Hebron, Annabella García, ha subratllat que l’estada dels menors és molt beneficial per a la seva salut, ja que han comprovat que se’ls redueix el nivell d’angoixa i també els augmenta la capacitat d’encara la malaltia. “És un oasi d’emocions perquè és un moment de calma i de parèntesis”, ha resumit García.

Els centres hospitalaris van iniciar un estudi l’any 2019 per analitzar els efectes que tenien les estades en la salut dels menors. La pandèmia va aturar la investigació, però finalment, l’any passat van començar a participar-hi les famílies. Els seus responsables preveuen tenir els primers resultats aquest estiu. “Necessitem 80 famílies que hagin passat per les tres fases per estudiar l’impacte en la seva salut, quins aspectes milloren o quins es queden igual”, ha apuntat García.

En l’acte d’inauguració, hi han participat algunes de les famílies que ja hi han fet estada. La Jeannette Yehouenou i la seva filla Helena Philomene Dahzogbo Yehouenou en són un exemple. Elles han assegurat que la seva experiència va ser “meravellosa” i que durant una setmana es van oblidar de la malaltia. “Va ser un somni, vam passar una setmana inoblidable, em vaig oblidar de les restriccions per la malaltia, ens van dir: veniu, gaudiu, viviu i oblideu”, ha expressat la mare. Ambdues han opinat que l’estada se’ls va fer curta i han agraït el tracte del personal i voluntaris del parc.

L’Helena Philomene també ha destacat que l’experiència li va servir per compartir la seva malaltia amb altres joves i per no sentir-se tan sola. “Sento que la vivència quedarà per sempre, encara que no es repeteixi, em va marcar i no tinc paraules per explicar-la”, ha asseverat.

El Dreams Village disposa de 8.850 metres quadrats, amb deu cases, sense barreres arquitectòniques. També tenen amb espais de jocs, una Cruyff Court i sales polivalents en les quals les famílies poden compartir experiències. El projecte s’adreça a infants i adolescents d’entre 4 i 17 anys, que fan una estada gratuïta al ressort durant una setmana. La visita inclou accés als tres parcs de PortAventura World i activitats lúdic-terapèutiques dirigides pels voluntaris de la Fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.