Societat

societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

Un grup de feligresos es van tancar fa uns dies a la capella per defensar la imatge del Santíssim

L’arquebisbe també suspèn d’exercici i retira el càrrec de rector al Mossèn Josep M. Llorca Albero

L’Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha emès un decret -de fet, tres- que són l’estocada final a la parròquia de l’Esperit Sant, al barri del Baix Guinardó, la qual està previst que sigui enderrocada aquest mes de maig. L’anunci de desallotjament i enderroc va fer que un grup de feligresos es tanquessin a la capella annexa on es guarda el santíssim i que és un dels pocs llocs que queden a Barcelona on aquesta vetlla es fa les 24 hores del dia.

Ara, l’arquebisbat ha optat per treure la condició de lloc sagrat al temple: “Amb relació a la Parròquia de l’Esperit Sant de Barcelona i per tal de proveir a l’execució del pla sobre l’esmentada parròquia, el Sr. Cardenal-Arquebisbe ha signat tres decrets, un que determina el futur immediat de la parròquia , un segon que afecta Mn. Josep M. Llorca, i un tercer que nomena Administrador Parroquial.

Així, el primer decret disposa que l’Església parroquial de l’Esperit Sant, situada a la Travessera de Gràcia, 401, de Barcelona, perd el caràcter de lloc sagrat en la seva totalitat. Al mateix temps, l’arquebisbe ordena que l’església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, situada al carrer Sant Antoni M. Claret, 167, de Barcelona, exercirà les funcions d’església de la Parròquia de l’Esperit Sant, de Barcelona.

Pel que fa a l’actual rector, Mossèn Josep M. Llorc Albero, l’arquebisbat és contundent: “com a conseqüència de l’actitud mantinguda, perd l’ofici de Rector de la Parròquia de l’Esperit Sant i és suspès de l’exercici de tot acte de potestat d’orde (suspensió a divinis)”, es llegeix al decret. I finalment, es dicta que Mossèn Melcior Trèmols Capo serà l’encarregat d’exercir les funcions pastorals de la Parròquia de l’Esperit Sant a l’església de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona.

La demolició de l’església hauria d’haver començat el passat dia 1, però els feligresos que es neguen a perdre la que és la seva parròquia des de fa dècades i on fa setmanes que resisteixen. Coneguda l’ordre de l’arquebisbat els feligresos asseguren que aquesta decisió és injusta: “és una complerta injustícia per al nostre rector i per a nosaltres. Ens desterren i ens obliguen a deixar la nostra capella d’adoració perpètua. Els feligresos han anunciat a aquest diari la seva voluntat de seguir guardant el Santíssim.

La demolició de l’església de l’Esperit Sant ha de donar pas a la construcció de la facultat de medicina de la Blanquerna i a una petita capella que ha de permetre seguir amb el culte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

Sabadell
societat

Comencen les obres de millora de la deixalleria del Vallès Oriental

Montornès del Vallès
CALDES DE MALAVELLA

Manifestació per l’acomiadament del delegat sindical de Farré Logístics

CALDES DE MALAVELLA
PALAMÓS

Les donacions permeten fer 31 trasplantaments de cèl·lules mare

PALAMÓS
Societat

El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana

Barcelona
societat

Drets Socials revisa el cost de centres de dia i residències per actualitzar la cartera de preus

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona
CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Aixequen 13 actes en inspeccions a establiments d’Empuriabrava

CASTELLÓ D’EMPÚRIES