Societat

societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

El consistori anuncia ajuts de fins a 400 euros per netejar persianes de pintades

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà la subvenció extraordinària del 75% a l’enllumenat nadalenc de les associacions comercials, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros i 120.000 euros de topall per projecte. Així ho ha anunciat aquest dijous la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, després de la reunió de la Taula de Comerç per començar a preparar la pròxima campanya de Nadal. Així, la campanya 2024-2025 serà la cinquena en què el consistori fa aquesta aportació i no l’habitual del 50%. El canvi es va decidir en el context de pandèmia de la covid-19 per ajudar el sector comercial i ara es prolonga per donar suport al comerç de proximitat. La previsió és que la convocatòria s’obri durant el mes de juny.

Durant la trobada, en què també s’han donat a conèixer els primers detalls de la programació nadalenca, s’ha informat de les noves ajudes al comerç i la restauració englobades dins del Pla Endreça. Entre d’altres, preveuen ajudes de 400 euros per a cada persiana que es netegi de pintades.

El termini per demanar aquestes noves subvencions s’ha obert avui mateix i s’allargarà fins al 13 de juny. Les patronals comercials ha de demanar les subvencions en representació d’almenys deu establiments. Se subvenciona la neteja i/o pintura de les persianes amb protecció antipintades. L’Ajuntament hi destinarà inicialment 500.000 euros i cada local podrà rebre subvenció per a un màxim de tres persianes, amb el compromís de mantenir-les netes durant tot un any.

Alhora, la reunió ha servit per informar de la convocatòria de subvencions per ajudar a finançar projectes de transformació digital d’establiments comercials, que aquest 2024, compta amb un pressupost de 500.000 euros. L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport a les iniciatives que millorin el nivell de maduresa digital dels establiments.

Aquestes subvencions, que també s’enfoquen a negocis ubicats en planta baixa i/o a peu de carrer, podran cobrir fins al 50% del cost dels projectes sense sobrepassar els 3.500 euros. Les sol·licituds, en aquest cas, es poden presentar de forma telemàtica fins al 22 de maig.

Finalment s’ha fet recordatori de la convocatòria d’ajudes per a la protecció i millora del paisatge urbà que promou l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i que inclou, entre d’altres aspectes, la millora de la imatge del petit comerç i, en especial, del comerç emblemàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia