Societat

integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

Un llibre col·lectiu que recull les vivències i els treballs manuals de les participants en les trobades que des de fa 25 anys fan a la Vocalia de Dones de Rocafonda. “És un llibre únic on cada pàgina són vivències amb escrits o petites joies d’art”, explica Maria Majó, una de les impulsores d’aquestes trobades informals que cada dimarts es fan a l’associació de veïns amb l’objectiu de teixir comunitat entre “dones diverses i feministes”.

El llibre commemoratiu, que es presenta avui a la tarda amb una festa, posa de manifest l’artivisme que es respira dins la vocalia, en què les dones es troben per compartir una estona fent manualitats, receptes de cuina, tècniques de cosir... tot treballant l’autonomia personal. Una trentena de dones són les protagonistes i coautores de llibre explicant amb les seves pròpies paraules les vivències, o plasmant amb les manualitats les emocions, del que representa formar part de les trobades en el programa Dones compartim. “És un rol social i comunitari que agafa volada a l’entorn de commemoracions importants per a les dones”, explica Majó. Organitzen sortides i activitats a l’entorn del 8 de març, Dia de la Dona, o del 25 de novembre, Dia contra les Violències Masclistes. Majó, que va promoure el programa Totes plegades, per acollir les dones nouvingudes al barri, que té continuïtat des dels serveis municipals, explica que les vendes dels llibres que s’han autoeditat es revertiran en la vocalia per fer més activitats. En aquesta ocasió, com en d’altres iniciatives conjuntes, han tingut el suport del Col·lectiu de Dones de Matagalpa, que es dedica a millorar les condicions de vida i de desenvolupament de les dones i la infància de Nicaragua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia