Societat

GIRONA

Pepita Perich rep el guardó Josep Irla al gironí de l'any dels Premis Generalitat

La Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i la Fundació GironaEst també han estat premiats

La Generalitat de Catalunya a Girona ha reconegut Pepita Perich, la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i la Fundació GironaEst a la segona edició dels Premis Generalitat Girona, celebrada aquest vespre a l’Auditori Josep Irla. A l’acte hi han participat el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; secretaris i secretàries generals de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya; membres del jurat i els membres del Consell de Direcció de la Delegació del Govern a Girona, que ha estat l’òrgan que ha impulsat els Premis, entre d’altres.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que “tenim una demarcació amb molta capacitat, amb moltes oportunitats. Comptem amb un talent, una emprenedoria, una solidaritat que hem d’alimentar i cuidar perquè vulgui quedar-se i sigui un efecte crida per continuar atraient nou talent i seguir transformant la societat i empoderant les comarques gironines.”

A la cloenda de l’acte el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha ressaltat que els premis honoren la institució: “Els premiats honoren els noms d’Isabel Vila, Aurora Bertrana i Josep Irla. La Generalitat reconeix institucions exemplars i una persona generosa i activa al servei de la comunitat amb un compromís inequívoc”.

Els guardonats

El guardó Josep Irla i Bosch, al gironí o gironina de l’any, de reconeixement a persones per la seva trajectòria rellevant i destacable, professional o vital, s’ha lliurat a Pepita Perich en reconeixement de la seva trajectòria professional durant més de 40 anys dins de la Fundació Ramon Noguera, sent la directora gerent des de l’any 1987.

També s’ha lliurat el guardó Isabel Vila i Pujol a la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà. El guardó Isabel Vila i Pujol vol reconèixer iniciatives empresarials que hagin destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social, amb un alt grau d’impacte positiu en la qualitat de vida de les persones a les comarques gironines.

La Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà es va crear l’any 1990 i compta amb 37 granges petites i mitjanes familiars. Treballen en pro del desenvolupament i la innovació a partir de l’aplicació de la responsabilitat social corporativa que busca fer de l’entitat un projecte sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment a mitjà i llarg termini.

Finalment, la Fundació GironaEst ha rebut el guardó Aurora Bertrana i Salazar, que reconeix projectes socials que fomenten l’equitat i la igualtat a la demarcació de Girona. La Fundació GironaEst vol donar a conèixer el barri amb l’objectiu d’oferir als nens i nenes les mateixes oportunitats que la resta d’infants de la ciutat. L’entitat centra l’acció en els valors humans, els hàbits saludables i de vida, a més de contribuir a fer atractiva Girona Est a la resta de la ciutat.

Jurat paritari

Seguint el mateix esperit de la primera edició, enguany el jurat dels Premis també ha estat paritari, divers i representatiu del conjunt de les comarques gironines, i ha estat format per Maria Bouabdellah, Albert Bou, Dolors Carreras, Carme Casadevall, Lluïsa Ferrer; Jordi Grau, Isaac Padrós, Quim Salvi, Joan Tibau i Mariàngela Vilallonga.

Els Premis Generalitat Girona van néixer l’any passat amb la voluntat de reconèixer a persones que bé des del seu àmbit professional, bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu han destacat pel seu esforç i objectius assolits i han contribuït a millorar les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PERALADA

Nova jornada d’anellament de cigonyes, amb 400 escolars

PERALADA
Societat

Lleida aprova incrementar les tarifes de les escoles bressol

Lleida
societat

Col·lectius i entitats veïnals preparen accions contra la Copa Amèrica

barcelona

Pressió a Lloret perquè es reobri el camí tallat a Can Juncadella

LLORET DE MAR
societat

Alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses al nord-est

Barcelona
Salut

L’hospital del Mar lidera un estudi esperançador per tractar l’esquizofrènia

Barcelona
societat

Inici de temporada alta a la platja de Castelldefels

Castelldefels
urbanisme

Els edificis de l’illa Massana de Barcelona es rehabilitaran i podran tenir balcons

Barcelona
societat

La població de Barcelona creix per segon any consecutiu i se situa en 1.702.814 residents

Barcelona