Societat

itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

Uns 150 terratrèmols sacsegen durant cinc hores el sud de la ciutat italiana

El tremolor més potent va ser de magnitud 4,4

Desenes de terratrèmols d’una intensitat que no es veia des de feia quaranta anys van sacsejar aquest dilluns al vespre el sud de la ciutat italiana de Nàpols. Els tremolors no van provocar grans danys, però van sembrar el pànic entre la població de les localitats afectades. Moltes famílies espantades van sortir al carrer a la ciutat de Pozzuoli, després que les seves cases fossin violentament sacsejades, segons informa aquest dimarts el diari Corriere del Mezzogiorno. El mateix mitjà informa que l’alcalde de la localitat, Luigi Manzoni, va habilitar tendes de campanya per a la gent que no volia tornar a casa durant la nit i va decretar el tancament de les escoles per aquest dimarts com a mesura de prevenció. Segons el diari Il Mattino, molts residents de les veïnes localitats de Bacoli, Quarto, Agnano i Bagnoli també han passat espantats aquesta la nit al carrer per la seqüència de tremolors.

Va ser un eixam sísmic de cinc hores. L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) va notificar uns 150 terratrèmols entre dilluns a les vuit del vespre i la una d’aquesta passada matinada. El més gran de tots de magnitud 4,4, que es va sentir especialment perquè es va produir a molt poca profunditat, a 2,6 quilòmetres sota els Camps Flegreus, que són la caldera volcànica activa més gran d’Europa i és una àrea on resideixen mig milió de persones. Però els tremolors també es van sentir a tot Nàpols, ciutat situada als peus del volcà Vesuvi i amb una elevada densitat de població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]