Societat

societat

Critiquen que es promoguin unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

La plataforma Alto al Foc a l’Albera critica que l’Ajuntament de Sant Climent Sescebes promocioni una jornada de portes obertes el dissabte dia 1 de juny a la base militar amb jocs per a nens, segons recull l’ACN. A través d’un comunicat, l’entitat denuncia que al programa hi ha infants enfilats en vehicles militars i manipulant armes i qualifiquen l’acte “d’enaltiment del militarisme”. Per això, demanen a l’Ajuntament que se’n desvinculi i “faci una declaració específica de compromís amb els valors de la pau i la no violència”. L’alcalde, Marc Salas, defensa que l’Ajuntament només ajuda a difondre l’acte, que no s’utilitzaran armes reals ni es “tiraran trets” i recorda que la base forma part de la història del municipi.

L’entitat diu que van rebre el cartell a través d’una comunicació per whatsapp per part de l’Ajuntament. La convocatòria de la jornada de portes obertes està prevista pel dia 1  de juny coincidint amb el Dia de les Forces Armades i preveu activitats des de les 10 del matí fins a les quatre de la tarda tot i que, posteriorment, es farà una desfilada i un homenatge als “caiguts”.

El programa inclou una exposició de vehicles, armament, material militar i del cos nacional de policia, una visita guiada al museu històric, una exhibició de combat cos a cos de les Forces Armades i una degustació de paella. També s’han programat activitats infantils com ara “tir en carabina, pista d’aplicació o un taller de pintura de cara”.

El cartell inclou imatges amb nens enfilats en vehicles militars i “manipulant armes”. Això és precisament el que denuncia Alto al Foc a l’Albera en un comunicat. “Denunciem que l’exèrcit faci activitats amb menors i que l’ajuntament en faci promoció amb ús de la seva imatge en el programa –hi apareix el logotip municipal– i difusió entre els veïns del poble”, afirmen. Consideren “molt greu” que “es faci apologia militar d’una forma enganyosa entre menors d’edat i especialment indignant és que el mateix ajuntament de Sant Climent sigui còmplice d’aquesta convocatòria”.

Per la seva part, l’alcalde del municipi, Marc Salas, assegura que no han participat en l’organització de l’esdeveniment i que només ajuden a fer-ne “difusió”. En aquest sentit, diu que entén que “de seguida, saltin totes les alarmes”, però insisteix que cal “contextualitzar” perquè la base forma part de la història del municipi. “Molta gent hi ha fet la mili”, recorda. Sala admet que la jornada preveu activitats per a nens però assegura que en cap cas es faran servir armes reals i que tampoc hi haurà “trets”, tot i que el programa inclou una activitat de tir en carabina per a nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia