Societat

Campanya de la Coordinadora d’ONG per garantir el dret al padró

La Coordinadora d’ONG Solidàries ha engegat la campanya “Demana padró”, una iniciativa que té com a objectiu garantir el dret al padró a les comarques gironines.

La campanya comença amb una acció comunicativa a xarxes socials sota el lema “No demanis perdó, demana padró” i que posa el focus en el padró, com a mecanisme bàsic d’equitat social, ja que “sense el padró no es pot accedir ni a la targeta sanitària que garanteix la cobertura sanitària, ni es pot escolaritzar els fills, ni demanar algunes ajudes socials, a tall d’exemple”, exposa l’entitat. La campanya mostra persones de diversos orígens (Ucraïna, El Marroc, Senegal o Colòmbia) demanant perdó per voler accedir a la sanitat quan calgui, per voler viure en un país on hi ha guerra, per voler enriquir la cultura amb música amb d’altres sonoritats, o per voler que els fills s’escolaritzin a Catalunya. Destaca la participació en el vídeo, del músic Momi Maiga, un virtuós de la kora de projecció internacional, que actualment viu a Salt i que enguany ha actuat al Temporada Alta.

A més, per reforçar la part informativa de la campanya, s’ha editat un fulletó dirigit a la població recent arribada als municipis gironins, perquè coneguin els seus drets i el procediment que els garantirà l’empadronament i un millor acolliment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.