Societat

Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Segons l’alcalde, Marc Aloy, es tracta de la primera ciutat gran del país que fa l’aposta aquest 2024

A partir de la setmana que ve, s’instal·laran contenidors tancats que només podran obrir els veïns amb una targeta

Maresa instal·larà contenidors tancats per a envasos, orgànica i rebuig, que els veïns només podran obrir amb una targeta. Ho podran fer de manera il·limitada, a excepció del contenidor de rebuig, que només es podrà obrir un cop per setmana. La capital del Bages serà la primera ciutat gran del país en implantar un sistema avançat de recollida selectiva de residus. A Manresa, a més, des del desembre ja està implantat el porta a porta en comerços i equipaments. “Manresa és l’única ciutat gran del país que aquest 2024 implanta un sistema avançat de recollida de residus”, ha assegurat l’alcalde Marc Aloy abans de reconèixer que “ha estat un camí llarguíssim” i “ple d’entrebancs” ja que fa cinc anys que van començar a plantejar-se el model que requereix molts “esforços”. En aquesta línia, el batlle ha demanat la implicació de tots els veïns perquè funcioni. Amb la implantació del nou sistema, es preveu doblar la xifra de reciclatge, que ara està “estancada” entre el 40 i el 45%.

El consistori preveu instal·lar a partir de la setmana que ve els contenidors tancats als barris de La Balconada i Cal Gravat. A partir del 10 de juny, es tancaran i es distribuiran dues targetes per família. Es faran sessions informatives per resoldre qualsevol dubte entre el veïnatge. Aloy ha anunciat, més, que l’Ajuntament iniciaria “una gira” per tots els barris per poder explicar el sistema. L’objectiu és tenir-lo implantat a tota la ciutat a finals d’aquest any o, com a molt, principis del 2025. Segons Aloy, cal posar en marxa aquest model “per compromís” amb la societat i davant la situació de canvi climàtic. Es tracta del contracte de concessió més important d’aquesta legislatura amb una inversió de 110 milions d’euros en 11 anys.

El model de recollida selectiva mixt que s’implanta a la ciutat és fruit d’un procés participatiu desenvolupat entre el febrer i març del 2020, segons el qual el 80% dels participants va estar d’acord en la implantació dels contenidors intel·ligents per a les cases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia