Societat

canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

La mesura per altes temperatures inclou Nova Delhi i és de compliment immediat

Els termòmetres marquen valors superiors als 47 graus

El govern de l’Índia ha ordenat aquest dimecres el tancament de les escoles en diversos estats del nord del país, inclosa la capital, Nova Delhi, a causa d’una onada de calor extrema amb temperatures per sobre dels 47 graus. Les autoritats han dictat l’ordre de suspensió de les activitats escolars amb “efecte immediat” després que les temperatures a Delhi arribessin als 47,4 graus.

El Departament Meteorològic de l’Índia (IMD) ha advertit sobre les “condicions severes de l’onada de calor”, amb especial incidència a les regions del nord-oest del país, durant els pròxims cinc dies, en un missatge publicat a la xarxa X i recollit per l’agència Efe. Segons l’escrit, la temperatura més alta es va registrar a l’estat de Haryana, on dimarts es va arribar als 4,78 graus.

L’alerta vermella respon a l’increment de temperatures i coincideix amb la campanya electoral índia, que va començar el passat 19 d’abril i finalitzarà el pròxim 1 de juny. El risc d’una disminució radical en la participació amenaça especialment a la capital, que participa aquest dissabte en la sisena i penúltima fase de les eleccions generals.

De fet, en diversos centres de votació s’han pres diverses mesures preventives perquè els votants puguin suportar millor les asfixiants temperatures, incloent-hi ventiladors, “zones d’ombra” i bidons d’aigua.

Així i tot, un incident protagonitzat pel ministre indi de Transport i Carreteres, Nitin Gadkari, va posar en relleu els riscos de la calor. Durant un míting el mes passat a Pusad, a l’estat de Maharashtra, el ministre va patir un cop de calor i va haver de ser subjectat per diversos assistents a l’acte per evitar caure a terra.

Els fenòmens meteorològics extrems, com les onades de calor, tenen una incidència directa sobre la salut de les persones, especialment entre els infants, la gent gran i les persones amb malalties cròniques, com recorda l’IMD en la seva nota.

D’altra banda, l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) va publicar el mes passat un informe que revelava que unes 110 persones havien perdut la vida a l’Índia entre abril i juny de 2023 a causa d’aquests fenòmens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.