Societat

Pepita Perich tanca una etapa de més de 40 anys liderant la Fundació Ramon Noguera

Pepita Perich tanca un cicle a la Fundació Ramon Noguera i deixa de ser-ne la seva directora gerent, càrrec que ara passa a mans de Marina Molina. Una període de més de 40 anys en què l’entitat ha passat de l’etapa de la beneficència a l’etapa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, que disposa de més d’una vintena de centres i serveis ubicats a diversos punts de Girona i la comarca del Gironès quan als seus inicis estava tot per fer; i que compta amb més de 2.000 usuaris i 437 treballadors.

Amb el canvi de direcció, l’organització inicia una etapa continuista i ho fa amb l’objectiu de mantenir el seu creixement i de seguir millorant la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i alhora defensar-ne els seus drets. Perich, recentment guardonada amb el Premi Josep Irla i Bosch en reconeixement de la seva trajectòria professional, continuarà vinculada a la institució i hi col·laborarà ocupant el rol de vicepresidenta del Patronat. La Fundació ha donat a conèixer aquests canvis en una roda de premsa que ha tingut lloc a les instal·lacions que té al Polígon Mas Xirgu de Girona i que ha comptat també amb la intervenció del seu president, Salvi Amagat. A la trobada s’ha recordat el passat de l’entitat i els seus inicis com a Associació Àngelus, i alhora s’ha donar valor al seu creixement i evolució amb el pas dels anys, valorant-ne el present i destacant la implicació dels presidents, directius, patrons i treballadors que n’han format part durant dècades.

“La Fundació comença una nova etapa i ho fa amb el repte de millorar cada dia l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual. Adaptant-nos als nous temps i a les noves tecnologies, que cada dia canvien. Amb la missió de donar continuïtat a l’ideari i els objectius que fa 60 anys va marcar el nostre fundador, Ramon Noguera, i que va continuar després la Pepita Perich”, ha expressat Salvi Amagat. El president ha subratllat la feina que durant anys ha dut a terme la directora gerent sortint i n’ha destacat el seu “esforç, treball i mestratge”, a part d’afegir que “ha sabut pilotar els projectes amb encert i eficàcia, dedicant bona part de la seva vida a una finalitat molt important i digne com ho és que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tenir una bona qualitat de vida”. Per a Amagat és important que Perich segueixi “representant com ho ha estat fent fins ara la nostra institució” des de la vicepresidència del Patronat, el que permetrà “que assessori i ajudi a la nova direcció i es mantingui d’una manera activa al que pot considerar com casa seva”.

Igualment, ha valorat la incorporació de Marina Molina com a nova directora gerent, una persona que “fa nou anys que està treballant amb nosaltres i reuneix les condicions i la vàlua necessària per ocupar aquest càrrec”. També ha fet palès el “suport total” que té des del Patronat, al qui té a la seva disposició “en el que sigui necessari per tirar endavant el projecte comú” de l’organització.

Seguirà col·laborant amb l’entitat

Pepita Perich ha dedicat més de 40 anys a treballar per la Fundació i ara enceta una nova etapa que la mantindrà vinculada com a vicepresidència del seu Patronat. “He decidit deixar la gestió del dia a dia, però continuaré col·laborant per aportar la meva visió i estratègia en el futur de l’entitat. Estic molt il·lusionada, ho encaro amb molt d’orgull”, ha declarat. A dia d’avui treballa en el traspàs de funcions amb Marina Molina, la nova directora gerent de l’entitat, amb qui ja ha compartit projectes els últims anys. “El fet que la persona que assumeix aquesta responsabilitat sigui una professional d’aquesta mateixa organització ens facilita molt les coses, perquè hem pogut planificar el relleu amb temps i aquest es pot fer amb totes les garanties”, ha dit.

A part de parlar del present i del canvi d’etapa, ha recordat el passat i el seu pas per la Fundació. Un temps marcat sobretot per la tasca i implicació de dos presidents, Ramon Noguera i Salvi Amagat, els quals juntament als directius i membres del Patronat han treballat per impulsar accions per donar resposta a l’objectiu de garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i ser propers a les seves famílies. Persones que dècades enrere se’ls anomenava subnormals i que, com ha rememorat, “estaven sempre a casa apartades i d’esquenes a la societat, sent totalment invisibles” perquè “no hi havia cap tipus de servei perquè fossin ateses”. Perich hi va començar a col·laborar sota la presidència de Ramon Noguera i quan “l’entitat se sustentava només amb beneficència i estava tot per fer”. El 1987, ja amb Amagat com a president, va passar a dirigir l’Associació Àngelus, que s’acabaria transformant pocs anys després en l’actual Fundació. “Va ser el temps d’abandonar la beneficència per avançar cap a la professionalització dels serveis i protagonitzar una etapa marcada pels drets d’aquestes persones”.

D’altres pilars bàsics que Perich ha remarcat i que han contribuït a fer créixer i evolucionar la Fundació per convertir-la en un referent és la “implicació i vocació” d’un equip format per professionals, el que ha permès donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. També la capacitat per planificar accions a curt, mitjà i llarg termini, així com per generar els recursos necessaris per disposar de centres i equipaments que ofereixen els suports necessaris per complir amb els reptes que es planteja la Fundació.

Molina, al capdavant

Marina Molina va entrar a formar part de l’organigrama de la Fundació Ramon Noguera el mes d’abril del 2015, ara fa 9 anys, per ocupar el càrrec de responsable de projectes. Més endavant es va convertir en adjunta a la gerència i amb l’adeu de Pepita Perich ha estat designada com la nova directora gerent de l’entitat. Ha assumit que aquest canvi de rol és “un honor i un repte que afronto amb determinació i entusiasme” i alhora “un orgull immens i una gran responsabilitat”. Ha recordat que “des del primer moment” es va sentir “totalment implicada i identificada” amb el projecte i la filosofia de l’entitat, el que l’ha dut a treballar amb “passió, determinació i donant el millor de mi mateixa” durant tot aquest temps. La seva voluntat és mantenir aquesta actitud, pel que ha afirmat que “continuaré liderant amb la mateixa energia i decisió” marcant-se com a objectius principals “fer créixer la Fundació, atendre a les persones amb discapacitat intel·lectual i defensar els seus drets amb fermesa”. Com a pilars bàsics per assolir els reptes que té marcats a l’agenda, ha destacat el suport del Patronat i la seva presidència i també la possibilitat de treballar i formar part d’un “equip extraordinari de professionals amb vocació i compromís”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia