Societat

societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

L’objectiu és millorar la comunicació amb els nens i nenes amb aquest tipus de trastorn, i de retruc la seguretat viària

Mollet del Vallès se suma a la iniciativa que han engegat altres municipis catalans per millorar l’educació viària i la seguretat dels infants amb TEA (trastorn de l’espectre autista). Aquest dijous han començat a pintar quatre pictogrames informatius adreçats als nens i nenes amb TEA, als passos de vianants del municipi, per millorar la comunicació. Es tracta de la seqüència ‘Para’, ‘Mira’, ‘Cotxe aturat’ i ‘Creua’ amb uns símbols de color blau, ja que habitualment als infants que presenten TEA els resulta més senzill processar missatges que van acompanyats d’imatges o símbols. En una primera fase es pintaran una quinzena de pictogrames a diferents passos de vianants estratègics de la ciutat. El primer pas de vianants que s’ha senyalitzat ha estat al carrer Riera, davant del CDIAP i a prop de l’escola bressol La Filadora. L’objectiu és afavorir l’autonomia i la seguretat viària de la ciutadania, nens i gent gran, però sobretot d’aquelles persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. L’Ajuntament de Mollet ha comptat amb les recomanacions de l’associació TEA Vallès Oriental, per dur a terme el projecte. Forma part de la iniciativa iniciada l’any passat per la Festa Major, i la Fira de Nadal, on es van reservar unes zones i unes franges d’horari per a persones amb TEA. L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha explicat “que amb aquests pictogrames fem un pas més cap a una ciutat 100% accessible i amigable amb les persones amb neurodiversitat”. L’alcaldessa ha afegit que “aquesta és una prova pilot que hem començat a diferents passos de vianants estratègics però que volem ampliar-ho a més zones de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona