Societat

societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

L’objectiu és millorar la comunicació amb els nens i nenes amb aquest tipus de trastorn, i de retruc la seguretat viària

Mollet del Vallès se suma a la iniciativa que han engegat altres municipis catalans per millorar l’educació viària i la seguretat dels infants amb TEA (trastorn de l’espectre autista). Aquest dijous han començat a pintar quatre pictogrames informatius adreçats als nens i nenes amb TEA, als passos de vianants del municipi, per millorar la comunicació. Es tracta de la seqüència ‘Para’, ‘Mira’, ‘Cotxe aturat’ i ‘Creua’ amb uns símbols de color blau, ja que habitualment als infants que presenten TEA els resulta més senzill processar missatges que van acompanyats d’imatges o símbols. En una primera fase es pintaran una quinzena de pictogrames a diferents passos de vianants estratègics de la ciutat. El primer pas de vianants que s’ha senyalitzat ha estat al carrer Riera, davant del CDIAP i a prop de l’escola bressol La Filadora. L’objectiu és afavorir l’autonomia i la seguretat viària de la ciutadania, nens i gent gran, però sobretot d’aquelles persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. L’Ajuntament de Mollet ha comptat amb les recomanacions de l’associació TEA Vallès Oriental, per dur a terme el projecte. Forma part de la iniciativa iniciada l’any passat per la Festa Major, i la Fira de Nadal, on es van reservar unes zones i unes franges d’horari per a persones amb TEA. L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha explicat “que amb aquests pictogrames fem un pas més cap a una ciutat 100% accessible i amigable amb les persones amb neurodiversitat”. L’alcaldessa ha afegit que “aquesta és una prova pilot que hem començat a diferents passos de vianants estratègics però que volem ampliar-ho a més zones de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia