Societat

societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Els estudiants qualifiquen de “victòria històrica” el trencament de la UB amb Israel

Els estudiants de l’acampada a la Universitat de Barcelona (UB) en suport de Palestina han anunciat que aixecaran la protesta a l’Edifici Històric aquest divendres a la tarda. Després de més de dues setmanes de protesta, el col·lectiu ha decidit posar fi a l’acampada per “fer una pas endavant en la lluita” i “després d’aconseguir una victòria històrica fent que es compleixin totes les nostres demandes a la UB”. En aquest sentit, el Consell de Govern de la UB va aprovar dimecres trencar relacions i no establir nous convenis amb institucions d’Israel. Pels participants a l’acampada és una “victòria històrica” que consideren marca “un precedent” per a la resta d’universitats. Els acampats van forçar una primera moció del claustre de la UB en contra d’Israel, que després va ser elevada al consell de govern de la universitat.

Al comunicat, els estudiants destaquen que en disset dies de protesta no han cedit a les pressions per aixecar abans l’acampada tot i la celebració de la Festa de la Ciència i de les eleccions del 12-M. Segons els estudiants tot i que es posi fi a l’acampada, seguiran “exigint als governs de la Generalitat i l’Estat espanyol que trenquin totes les relacions militars, polítiques, econòmiques i culturals” amb Israel. En aquesta línia, també han anunciat que estan treballant amb sindicats per convocar una vaga general el juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia