Societat

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

L’immoble on estiuejava Francesc Macià podria esdevenir Bé Cultural d’Interès Nacional

El departament de Cultura s’estudiarà si la casa Vallmanya, on estiuejava Francesc Macià, és catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Ho farà després d’haver estimat el recurs d’alçada presentat per la plataforma Salvem Casa Vallmanya , i amb aquesta resolució comença el tràmit per estudiar la possible declaració de la casa com a BCIN, que ha de comptar amb l’informe favorable del Consell Assessor del Patrimoni Cultural de Catalunya i de l’Institut d’Estudis Catalans. En última instància la catalogació haurà de ser aprovada pel govern de la Generalitat. El departament de Cultura, així com el de Justícia, Drets i Memòria, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Alcarràs van acordar el desembre passat la compra de la casa per restaurar-la.

El 2008, l’Ajuntament d’Alcarràs va declarar la casa com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), però degut a la inversió que requeria la compra i restauració de l’edifici no ha pogut fer-se responsable de la seva conservació i difusió patrimonial. Per aquest motiu, el desembre de 2023 els departaments de Cultura i de Justícia, Drets i Memòria, així com la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Alcarràs, van acordar l’adquisició de la casa Vallmanya, la seva restauració i inclusió a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica. Ara s’està pendent que es pugui efectuar la compravenda entre el propietari i el consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia