Societat

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Els agents han dispersat a cop de porra els manifestants que protestaven en un accés al Park Güell

Els Mossos d’Esquadra han dispersat a cops de porra alguns dels manifestants que aquesta tarda s’han concentrat a tocar del Park Güell per protestar contra la desfilada que la marca de luxe Louis Vuitton ha organitzat al recinte modernista. La concentració ha congregat unes 200 persones, que han intentat accedir al parc pels carrers blindats pels Mossos. Els manifestants han impedit que una furgoneta privada entrés al recinte i han estat dispersat pels Mossos, que s’han endut un del manifestants per identificar-lo.

La protesta ha estat convocada per entitats veïnals i col·lectius com associacions de defensa dels animals. El lema de la manifestació, que ha transcorregut entre la rambla Mercedes i les rodalies del parc, era “Els barris no som una passarel·la per a la seva desfilada”. Durant la marxa també s’han sentit consignes com “Barcelona no està en venda” o “Louis Vuitton, tortura i assassina”.

Aquesta manifestació forma part d’una sèrie de mobilitzacions contra la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell, un esdeveniment promocional de la Copa Amèrica. Una de les protestes ha estat organitzada per famílies de l’escola Baldiri Reixac, que es troba dins del Park Güell. Una altra va tenir lloc davant de la botiga de la marca de luxe al Passeig de Gràcia, dimarts. Els contraris a la desfilada asseguren que aquesta privatitza un espai públic i provoca problemes de mobilitat, sobretot a la comunitat educativa de l’escola Baldiri Reixac.

Mariano Pesi, veí d’Horta-Guinardó, ha explicat a l’ACN que l’entorn del parc “està tot blindat. Arriba una marca gran i té la ciutat a la seva disposició”. Aquest veí d’Horta-Guinardó també ha mostrat el rebuig a un model de ciutat que “mercantilitza” l’espai públic. “Són gotes i gotes que continuen caient en una ciutat que ja ha mort d’èxit en turisme i sobre la qual se segueix explotant el mateix model”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia