Societat

SOCIETAT

Un milió d’euros més per a l’atenció de la gent gran a Lleida

La Diputació de Lleida incrementarà amb un milió d’euros la partida del pla de salut per a despeses corrents d’ajuntaments i entitats municipals descentralitzades per finançar centres residencials de titularitat municipal, centres de dia, centres de serveis i el servei d’atenció integral en l’àmbit rural (Saiar) que tenen places concertades amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat. Ho va anunciar el diputat de Finances, Marc Baró, en el decurs de la sessió plenària de la Diputació de Lleida celebrada aquesta setmana. Aquest increment farà que el pla inicialment aprovat de 5,6 milions passi a ser de 6,6 milions. El diputat Marc Baró ha explicat: “Tornem a actualitzar la nostra capacitat de disponibilitat dels romanents de tresoreria incorporant tres milions i mig d’euros per complementar algunes accions ja iniciades i encetar-ne de noves.” Una d’aquestes accions noves comporta 100.000 euros per dotar de mobiliari i infraestructures la biblioteca comarcal del Pallars Sobirà, a Sort, l’última comarca que no disposava d’aquesta instal·lació a tot Catalunya.

D’altra banda, el ple també va aprovar el pla de cooperació municipal per sufragar les despeses derivades de la campanya agrària 2024, amb un import de 400.000 euros. El pla dona continuïtat al que ja es va anar adjudicant des de l’any 2020, creat per la necessitat dels ajuntaments d’acollir un gran nombre de nouvinguts durant la campanya agrària de recollida de fruita dolça. Aquest pla afecta 28 municipis, del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell. S’hi podran acollir aquells ajuntaments que durant l’any anterior al pla hagin tingut més de 700 hectàrees en producció de cultius d’albercoquers, cirerers, nectariners, arbre de la platerina, presseguers, pomeres, perers o pruners. També ho podran fer aquells municipis que en la campanya agrària anterior hagin subscrit més de 400 contractes, i els municipis de Lleida que disposin d’albergs de temporers de titularitat pública. L’Ajuntament de Lleida rebrà una quantitat fixa de 130.000 euros, atenent les seves característiques especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia