Societat

educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

Més de 20 AFAS de Barcelona interrompran avui la circulació de cotxes per exigir que es compleixin els programes per a pacificar l’entorn escolar

A pocs dies de la reunió entre l’associació la Revolta Escolar amb l’Alcalde Jaume Collboni i la Primera Tinenta d’Alcaldia Laia Bonet, l’entitat demuncia que el curs és a punt d’acabar, que ho farà sense pacificacions d’entorns escolars, i que l’Ajuntament continua sense disposar de calendarització per les intervencions en els entorns escolar. A més, afegeixen, el pressupost previst per a aquestes actuacions és, afirmen “ridícul”. L’associació considera que és urgent aconseguir una bona pacificació als entorns escolars, més espai públic amb camins escolars segurs i còmodes, sense obstacles a les voreres, i carrils bici adaptats per als infants. Però asseguren que el govern municipal menysté les reivindicacions dels col·lectius de famílies d’alumnes i dels col·lectius ecologistes que demanden la necessitat de millorar la qualitat de l’aire i fer de les ciutats espais per les persones i no pels vehicles.

Dídac Navarro, portaveu d’Ecologistes en Acció, recorda que la nova directiva europea de qualitat de l’aire redueix a la meitat els límits de contaminació actuals, dels quals Barcelona encara va superar els valors legals al 2022: “És imprescindible reduir les emissions dels vehicles a la ciutat, i hem de començar per protegir les escoles que són els entorns més sensibles i prioritaris a la ciutat”.

Talls de trànsit

Els col·lectius exigeixen al govern municipal més mesures que prioritzin la salut i la seguretat en els entorns i camins escolars i per aquest motiu convoquen una protesta el 24 de maig on més de 20 AFAS realitzaran talls de trànsit simultanis per tota Barcelona. La protesta es realitza sota el lema “L’actual model de ciutat no permet que els infants vagin a l’escola amb autonomia i de manera segura”. Els entorns escolars on hi haurà talls, a vui a les 16.30 són els de 9 Graons, Octavio Paz, Institut Escola Eixample, Joan Miró, Entença i Xirinacs, Diputació, Encants, Antoni Balmanya, Pau Casals de Gràcia, Ferran Sunyer, Miralletes, Font d’en Fargas, Torrent de Can Carabassa i Arc Iris, Carlit, Llacuna del Poblenou i Pere Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona