Societat

societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Una cinquantena de persones s’han concentrat per condemnar els conflictes violents dels darrers mesos al barri

“Volem fer un front comú de treball social i comunitari perquè la gent recuperi la confiança en el barri i no estiguem tan estigmatitzats”, ha expressat a l’ACN el president de l’associació veïnal, Isaac Caballero. Una cinquantena de persones s’han concentrat a plaça Galícia aquest divendres a la Mariola de Lleida com a mostra de rebuig als darrers successos violents que s’han produït al barri lleidatà. Durant la concentració s’ha llegit un manifest en el qual s’ha “condemnat” els fets i s’ha instat als veïns de la zona a treballar conjuntament per millorar la convivència en aquesta part de la ciutat. Els concentrats han reclamat a les administracions un “gran pla de xoc” i que “es mullin”. En aquest Caballero ha assegurat que “fa falta molta més inversió, de la mateixa manera que s’inverteix en altres municipis de Catalunya s’ha d’invertir també a Lleida i la Mariola”. La concentració ha reunit a veïns i representants del barri i de polítics de grups municipals. Respecte al centre operatiu de la Guàrdia Urbana que s’implantarà al Centre Cívic de la Mariola per reforçar la seguretat, segons s’ha anunciat aquesta setmana, ha dit que s’ha de veure “si serà efectiu”, però en qualsevol cas ha afegit que “tot el que l’administració faci pel bé del barri estarem disposats a col·laborar-hi”.

D’altra banda, La Paeria ha anunciat aquesta setmana que ha iniciat el procés per a al redacció del Pla de Millora Urbana de la Mariola. El pla se centrarà en la millora del sector que hi ha entre els carrers Mart, Mariola, Júpiter i Cardenal Cisneros. Concretament en 9 blocs d’habitatges del Grup Mariola i 2 de Cardenal Cisneros, que van ser construïts entre els anys 50 i 60 i pateixen greus patologies urbanístiques, d’habitabilitat, així com altres problemàtiques de caràcter social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona