Societat

societat

Les sales de ball, protagonistes del pregó de la festa de Cassà

A la plaça de la Coma es va fer ahir a la nit el pregó institucional de la festa major de Cassà de la Selva, que enguany ha anat a càrrec de Marc Salgas i Xavier Castillón, periodistes d’El Punt Avui i comissaris de l’exposició Sir Thoma’s. Aquelles nits!, una mostra amb què es pretén rememorar les discoteques i sales de ball que hi va haver al municipi al segle XX.

Durant el pregó, Castillón va remarcar que Cassà “ha estat històricament una vila molt activa, no només empresarialment, comercialment i associativament, sinó que aquest dinamisme social s’ha plasmat també en alguns locals que han servit perquè els joves i no tan joves es relacionessin i, en resum, s’ho passessin bé dins del mateix municipi”. En aquest sentit, també va voler defensar: “Normalment ens referim a la memòria històrica per recordar aquells fets, generalment tràgics, que ens han marcat com a societat, però potser aquest concepte s’hauria d’ampliar també a les coses bones que hem compartit col·lectivament, amb els nostres amics, familiars i veïns.”

Per la seva banda, Salgas va recordar que l’exposició recull la història “més o menys oficial” del Sir Thoma’s i la resta de discoteques del municipi, “però la història també la formen les milers d’anècdotes i vivències personals que els veïns de Cassà i de fora van viure durant aquelles nits de festa”. D’aquesta manera, tots aquells que tinguin anècdotes per explicar, les podran escriure en el llibre que hi ha a l’entrada de la mostra fins al 30 de juny, darrer dia que es podrà veure l’exposició a Can Trinxeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia