Societat

religió

Noemí Cortès, Medalla al Mèrit Ecumènic 2024

És la presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya, molt activa en el diàleg interreligiós

La distinció l’atorga l’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa

La Rvda. Noemí Cortés i Roca, presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) i membre de l’Església Evangèlica de Gràcia, ha estat guardonada amb la Medalla al Mèrit Ecumènic 2024 que atorga l’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa. Amb aquest premi, que amb anterioritat havien guanyat el Dr. Sebastià Janeras, el P. Joan Botam o els pastors protestants Benjamí Planes i Josep Monells, entre d’altres, l’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa li ha volgut reconèixer els anys que fa que es dedica a l’ecumenisme i al diàleg interreligiós. “Estic molt contenta de rebre aquesta distinció, que valora la tasca en favor de l’entesa entre les diferents creences cristianes i entre totes les religions. És important animar a la gent a fer pont, que no vol dir renunciar a les teves creences sinó a ampliar la mirada”, ha explicat Noemí Cortès.

“Sovint escolto que la religió és un problema, que no porta a res, jo no em centro en parlar de religió, parlo de fe, d’espiritualitat i de com a traves de la unitat de tots aquells que tenim una fe viva podem demostrar al món que el coneixement mutu ens porta a ser útils per a la societat, i podem oferir pau i esperança”, va dir en el seu discurs d’agraïment del premi. Cortès , que va recordar que a l’actualitat “encara em trobo amb el gran desconeixement que és té del cristianisme i encara més si parlem del protestantisme” , va assegurar que “viure la fe a casa nostra no és fàcil com tampoc ho és el camí de l’ecumenisme o de les relacions interreligioses, però crec que és summament beneficiós. En primer lloc des del punt de vista personal ja que aporta coneixement, obertura de mires i pensament, tolerància, respecte... però també des del punt de vista col·lectiu, ja que aquest respecte ens pot fer més visibles a la societat i mostrar que quan hi ha diàleg i escolta es veu que hi ha molts punts que ens uneixen”.

El premi el va recollir ahir divendres al vespre en una cerimònia que es va fer a l’Auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa, en la que hi van assistir, entre d’altres, el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol i la tinenta d’alcalde de Terrassa, Meritxell Lluís.

L’acte va acabar amb l’actuació del Cor Carlit Gospel, el més antic de gòspel del país ( l’any passat va celebrar ja 35 anys), en el qual, per cert, també hi canta Cortès.

Noemí Cortès –el seu pare Àngel Cortès va ser un dels membres fundadors de l’Associació Bíblica de Catalunya (ABCAT) i membre de la junta d’aquesta durant molts anys– presideix la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) des del 2014. Entre moltes altres coses, ha col·laborat en actes del Centre Ecumènic de Catalunya i en trobades ecumèniques organitzades per l’arquebisbat de Barcelona, forma part del Grup de Diàleg interreligiós de Gràcia, que forma part dels grups de Diàleg interreligiosos d’AUDIR, i també forma part de la Xarxa Intereligiosa per la Pau (XIP) de Justícia i Pau.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia