Societat

societat

Plantes medicinals del món s’arrelen a Girona

Diuen que darrere de cada gran projecte hi ha un cor valent. Si amb una mica de sort aconsegueixes unir-ne dos, decidits i amb ganes d’ajudar a canviar al món que ens envolta, neixen projectes com el de Ksumai.

Tot va començar fa més de quinze anys, quan una parella de Sant Joan de Mollet, Núria Noguera i Rafel Arenas, van emprendre un llarg viatge per diverses regions de l’Àfrica. Finalment, es van arrelar a Senegal, on a través dels seus coneixements d’acupuntura i de medicina tradicional xinesa, van ajudar un grup de dones d’una petita comunitat a plantar arbres de moringa i fer el seu propi oli curatiu. També van fundar una empresa per poder ensenyar acupuntura als treballadors i van crear el primer centre Tao. Al cap de tres mesos, ja tenien més de cent pacients al dia i van haver de contractar algun dels seus primers alumnes formats.

Deu anys més tard, van decidir tornar a Catalunya, on juntament amb Gabriella Margot i Miguel Zuber, van començar a plantar les primeres llavors del projecte. Ara, després de molt d’esforç i burocràcia, han aconseguit patentar tres fórmules magistrals amb plantes medicinals procedents de quatre continents diferents, una fita única en aquest terreny. Aquestes càpsules han estat desenvolupades per la Núria a partir de plantes medicinals i estan dissenyades perquè els principis actius de cada flor puguin actuar de manera sinèrgica i se’n potenciïn les propietats, tot seguint els principis de la medicina tradicional xinesa.

Tot i que ara hagin tornat, tenen clar que no es volen desvincular dels projectes solidaris que van construir allà: “És al Senegal on vam plantar la primera llavor de Ksumai i una part del fruit que recollim aquí amb les fórmules se’n van directament a projectes de la comunitat d’allà, com a l’orfenat o l’escola local” explica la Núria. A més del repte que suposa patentar les fórmules, les dues dones que estan al capdavant tenen més de 60 anys. Tot i així, no els fa por emprendre aquest nou viatge: “Si creus en el projecte, és igual l’edat que tinguis, lluites per ell fins que es converteixi en una realitat.” I és així: Ksumai és la prova que amb iniciativa tot es pot aconseguir, fins i tot, unir plantes medicinals d’arreu del món a casa nostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Pescadors del Cap de Creus s’alien per millorar la comercialització

roses
MEDI AMBIENT

El Maresme exigeix més ajudes per afrontar l’estat crític dels boscos

Mataró
societat

Un jutjat revoca l’acord de l’Ajuntament de Barcelona per reformar la Via Laietana

Barcelona
societat

Planten 500 noves plàntules de posidònia al Cap de Creus

el port de la selva
economia

La Generalitat executa un 87% de les inversions pressupostades

barcelona
societat

El Park Güell només vendrà entrades online a partir de l’1 de juliol

Barcelona
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona