Societat

societat

Tractors i flors de Vidreres, cap a les dues fires

Moltes novetats a Vidreres i totes bones. La primera ha estat la recuperació de Fira del Tractor, que arriba a la 47a edició i que feia anys que no se celebrava. I tot això, en el marc de la Festa i Fira de les Flors (11a edició), que se celebra aquest cap de setmana i que també se celebra amb novetats. Anem per la segona novetat, i també destacada, com ha estat el trasllat de les activitats al centre de la vila i a l’esplanada del pavelló municipal. Unes activitats que superen la trentena: concurs d’exposició de plantes i flors, tallers, demostració de jocs gegants de fusta, el concurs de la pagesa i el pagès de ferro o la trobada de cotxes clàssics, en són una petita mostra.

Però, les novetats no acaben aquí, una de les propostes que s’està valorant és organitzar dues fires. La proposta vol prestigiar les dues fires i que tinguin entitat per elles mateixes, repartint-les en dos cap de setmanes seguits, fet que servirà per reforçar més els atractius de cadascuna.

L’alcalde, Jordi Camps, va donar ahir les gràcies a tot un grup de persones “que fa mesos que han treballat de valent per recuperar la festa dels tractors”. Tot complementat amb els racons florals que ha reconvertit el paisatge urbà. Per això, i segons l’alcalde, va plantejar fer-ho en dues fires.

La imatge que oferia ahir al migdia la població era poderosa. La Festa i Fira de les Flors i Tractoristes, amb el marcat objectiu de potenciar la recuperació de la presència de les activitats relacionades amb els tractors, que s’havien deixat de fer fa uns anys, ha aconseguit totalment el seu objectiu. Les xifres ho avalen. La tractorada, amb 60 tractors, ha desfilat per diversos carrers de Vidreres. S’hi han pogut veure autèntiques relíquies d’entre els anys 20 i 70 del segle passat.

El bon temps ha propiciat l’afluència de públic, que s’ha beneficiat de les més de trentena llargues d’activitat: des de tallers, com hem comentat, s’han anat celebrant concerts, espectacles de carrer, la tradicional ballada de gegants i xocolatada popular i , fins i tot un esmorzar i un sopar popular de pagès. També s’ha previst un concurs a Instagram amb l’etiqueta #FlorsVidreres2024, amb tres premis de 50, 30 i 20 euros en vals per bescanviar a les botigues de l’Associació de Comerciants i Empreses de Serveis de Vidreres (Acesv).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia