Societat

religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) ha celebrat aquest diumenge amb una missa i un dinar popular el vintè aniversari de la creació de la seva diòcesi i la conversió de la seva parròquia, la de Sant Llorenç, en una catedral . La celebració ha servit, també, per commemorar els 500 anys de l’erecció de d’aquessta ’església parroquial de Sant Feliu.

Dins la catedral ha tingut lloc una missa solemne que ha estat presidida pel nunci apostòlic a a l’Estat –-ambaixador de la Santa Seu–, Bernardito Auza, i hi han participat el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, que ho és des del primer dia, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, un bisbat que es va crear fa vint anys, igual que el de Sant Feliu, i l’abat de Montserrat, Manel Gasch (Montserrat depèn eclesialment del bisbat de Sant Feliu). Els bisbats de Sant Feliu i de Terrassa es van crear el 204 per odre del Vaticà, que va partir l’arxidiòcesi de Barcelona en tres.

En el transcurs de la cerimònia, el bisbe Agustí Cortés ha recordat com va assumir el 2004 el repte de liderar el nou bisbat de Sant Feliu: “La celebració d’avui és el signe del camí fet en el compliment d’aquest repte”, ha afirmat.

La missa ha conclòs amb un missatge de vídeo gravat del Papa Francesc, que ha agraït la feina del bisbe de Sant Feliu i ha demanat als feligresos que siguin “valents”: “Feu embolic, feu esvalot cristià; i si us equivoqueu, és millor equivocar-se per fer que per no fer”, ha afegit. Al final de la missa, s’ha descobert una placa commemorativa a la Catedral de Sant Llorenç que en recorda l’efemèride.

Després de concloure la cerimònia, desenes de feligresos han celebrat un dinar popular a la plaça de la Vila, amb actuacions de l’Esbart de Sant Feliu de Llobregat.

Més enllà de la missa solemne i el posterior dinar popular d’aquest diumenge, entre les múltiples activitats programades per l’aniversari i repartides per tot el 2024 també hi ha previst un concert benèfic de l’Escolania de Montserrat a la Catedral de Sant Llorenç. El concert té un preu de 20 euros, a benefici de l’organització social Càritas, i està previst per a les 20.00 hores del 21 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fundació “la Caixa” col·labora amb el Banc dels Aliments de Girona

girona
municipal

Trias avisa ERC abans de plegar; “Jaume Collboni no és de fiar”

barcelona
societat

Habiliten més de 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat

Barcelona

Més de 500 insercions de catèters a l’Hospital d’Olot en quatre anys

OLOT
sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró
societat

Els pobladors del Pirineu central al neolític inicial ja menjaven làctics i derivats del porc

Barcelona