Societat

SALT

Retiraran 23 pollancres morts a causa de la sequera del parc de la Maçana

L’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Salt retirarà aquesta setmana 23 pollancres del parc de la Maçana del municipi per risc de caiguda com a conseqüència de la mort d’aquests exemplars. L’estrès hídric a causa de la sequera que han patit aquests arbres, que necessiten de gran aportació d’aigua en tractar-se de vegetació típica de ribera, ha acabat provocant la mort dels exemplars.

De fet, en aquest mateix parc saltenc ja es van retirar durant el mes de febrer una desena de pollancres que presentaven evidències de mort i el conseqüent risc de caiguda. Aquella primera actuació va permetre detectar aquesta vintena llarga d’exemplars i es va decidir esperar fins a la primavera per comprovar si, malgrat la llarga sequera, acabaven rebrotant amb les pluges de primavera. Passat aquestes setmanes s’ha comprovat que ja no rebrotaven cap d’aquests exemplars i s’ha programat la retirada per aquesta setmana.

Els serveis tècnics de medi ambient han decidit que passat l’estiu es pugui fer una nova plantació d’arbrat en els punts on ara es retiraran els pollancres. Tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i que els estudis dels experts evidencien que cada cop més les sequeres seran mes perllongades, la previsió és que la nova plantació d’arbrat al sector es faci amb espècies autòctones més adaptades i resistents als episodis de sequera. El nous exemplars que es plantin també s’ubicaran a més distància entre ells per evitar que competeixin entre ells pels recursos hídrics del sector i es pugui garantir el creixement natural per als nous exemplars. Tenint en compte que l’arbrat que ara es retirarà ja no rebrotava i es trobava sense fulles, es considera que no ha d’afectar les zones d’ombra al sector, on hi ha altres espècies d’arbrat que garantiran aquests espais de major confort en èpoques d’altes temperatures.

La regidora de Medi Ambient, Mireia Valentí, posa en relleu “la necessitat d’adaptar-nos al nou marc del canvi climàtic que ens afecta a tot el territori i anar substituint aquell arbrat menys adaptat a al nova realitat per exemplars autòctons que puguin resistir més als períodes de sequera que ens puguin afectar en un futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia