Societat

ensenyament

Tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal per passar a segon

Les universitats públiques i la UOC continuaran demanant les PAP per poder accedir als graus d’Infantil i Primària

Quatre universitats privades s’havien desmarcat de l’exigència

Tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per poder passar a segon curs dels graus d’Educació Infantil o Primària. Així ho ha aprovat la Junta del Consell Interuniversitari i han confirmat a l’ACN fonts del Departament de Recerca i Universitats. Fins fa poc, totes les universitats exigien la superació de les PAP per accedir als graus, però quatre universitats privades s’hi van desmarcar. Ara s’ha arribat a un acord perquè les proves s’hagin d’aprovar obligatòriament almenys durant el primer curs. Les universitats públiques i la UOC, però, les seguiran demanant com a condició per poder cursar els graus d’Educació Infantil o Primària.

La primera que es va desmarcar de l’acord de les PAP va ser la Universitat Ramon Llull, i després s’hi va sumar la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Els estudiants sí que havien de superar les proves per graduar-se. Posteriorment, també van fer el pas la Universitat Abad Oliva i la Universitat de Vic.

Ara, amb el nou acord que del Consell Interuniversitari, i que han subscrit totes les universitats, els alumnes d’aquests quatre centres hauran d’aprovar les PAP abans d’acabar el primer curs.

Les PAP es fan des de l’any 2017 i consisteixen en dues proves, una de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Un total de 2.707 estudiants les han superat enguany, un 56,94% dels presentats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia