Societat

SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Un 70% de la població de la zona afectada ha rebut el missatge d’alerta a través dels seus telèfons mòbils

Segons ha apuntat Marta Cassany, directora general de Protecció Civil de la Generalitat, totes les sirenes de risc químic s’han activat “correctament” a les deu del matí d’aquest dimecres en la prova feta al Baix Llobregat, el Barcelonès i els dos vallesos. Pel que fa a les alertes als telèfons mòbils, un 70% de la població de la zona afectada ha rebut el missatge simultani. Durant el simulacre només s’han rebut 27 trucades al 112 de persones preguntant sobre els motius de l’alerta, una xifra menor a les anteriors proves. Per Cassany, ha estat una demostració de que “la població estava informada”. En concret, en el simulacre de risc químic s’han activat 50 sirenes ubicades en 22 municipis, el que suposa una cobertura de gairebé 500.000 persones i més de 50.000 treballadors de polígons i empreses de la zona. En aquesta prova no hi han participen els dos municipis del sector de la Tordera que disposen de sirenes (Sant Celoni i Gualba), sinó que ho faran a la propera prova de sirenes prevista per a finals d’any.

El simulacre a Sant Boi de Llobregat, un dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més població en zona de risc químic, la prova també ha fet que totes les escoles, uns 12.000 estudiants, hagin participat en un simulacre de possible confinament que Protecció Civil ha valorat positivament.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la directora de Protecció Civilhan fet seguiment de l’activació de les sirenes i l’enviament de missatges mòbils des de la seu del departament a Barcelona. El simulacre, segons ha reiterat Cassany, té com a objectiu “provar que les sirenes funcionen i especialment sensibilitzar la població que viu o treballa en zones on hi ha risc químic, de forma que sàpiguen què fer en cas d’accident greu”. “Cal que en aquests casos la ciutadania tingui clar que el principal consell és confinar-se a l’edifici on es trobi o el més proper, tancant portes, finestres i ventilació”, ha agregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA
Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona
societat

Creen un mapa amb refugis climàtics del poble

lloret de mar
Societat

El nou servei d’atenció a sensesostre comptarà amb setze places de permanència indefinida

Tarragona

Girona acull la Meet Catalunya Green per captar nous esdeveniments

girona
societat

Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

vidreres