Societat

Prohibeixen l’ús de disfresses, ninots o objectes “de caràcter sexual” als comiats de solter

Platja d’Aro ha decidit prohibir l’ús de disfresses, ninots o objectes “de caràcter sexual” als comiats de solter o a celebracions de grups, segons recull l’Acn. L’alcalde de la població, Maurici Jiménez, ha remarcat que la nova ordenança de civisme i convivència, aprovada inicialment al ple dilluns, augmenta les sancions i incorpora algunes de les conductes incíviques que han detectat que causen problemes de convivència. El cap de la Policia Local, David Puertas, ha posat un exemple recent d’un d’aquests comiats de solter que va derivar en molèsties perquè, ja de matinada, el grup anava amb música alta i van lligar el nuvi a una farola amb cinta aïllant. Són conductes, remarca Jiménez, que “sobrepassen” les normes de convivència i que volen combatre amb l’ordenança.

La previsió, un cop enllestida la tramitació, és que la nova ordenança entri en vigor per volts de Sant Joan. L’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que el nou text augmenta les sancions per conductes incíviques i que inclou, com a novetats, algunes de les casuístiques detectades i que fins ara no es podien multar.

És el cas dels comiat de solter o de les celebracions en grup a la via pública. Jiménez no amaga que la voluntat política hauria estat impedir que les festes en grup d’aquest tipus que provoquen molèsties es poguessin continuar fent però normativament no ho podien fer. Per això, han resolt prohibir les conductes que “travessen” els límits de la convivència, com ara portar aparells de música a volum alt o l’ús “d’elements sexualitzats”. En concret, l’ordenança recull: “Es prohibeix transitar o romandre a la via o espais públics sense roba o únicament en roba interior; amb roba o complements que representin els genitals de l’ésser humà o amb ninots o nines de caràcter sexual”. I afegeix, a més, que no es poden fer activitats “que deteriorin o embrutin” l’espai públic o que comportin aglomeracions al carrer.

Segons l’ordenança, les infraccions lleus se sancionaran amb 300 euros, les greus amb 750 i les considerades molt greus amb 1.500. Jiménez ha concretat que han augmentat el rang de les sancions i que infringir la normativa a partir del juny suposarà haver d’afrontar multes més altes (en l’anterior, les lleus eren de 150 euros).

Una altra de les novetats de la nova ordenança és aquest punt relacionat amb el fet de no poder anar pel carrer amb el tors descobert o amb roba interior o banyador. L’alcalde ha explicat que es prohibeix fer a tot l’eix comercial i es permet únicament a la zona del passeig marítim. “Hem ampliat la zona on no es pot anar en banyador”, ha dit.

Segons continua explicant l’Acn, l’ordenança també dedica un apartat a la música al carrer sense autorització. Maurici Jiménez ha concretat que han detectat un increment de persones que toquen instruments a la via pública i que les multes que els imposaven fins ara no tenien efecte dissuasiu. El nou text preveu poder requisar els instruments en cas de reincidència: “La Policia Local avisarà l’infractor en la primera denúncia que se’ls podrà comissar els instruments o estris utilitzats per exercir l’activitat, en cas de reincidència i per evitar la comissió de noves infraccions”. El comís durarà set dies en la segona denúncia i un mes en la tercera i següents.

Una altra de les conductes incíviques que volen perseguir, dotant de “més eines” la Policia Local per imposar les sancions, és la dels amos de gossos que no recullen els excrements. L’alcalde ha explicat que és una conducta que sovint quedava impune en l’anterior ordenança perquè els propietaris d’animals se’n cuiden bé prou de no fer-ho davant de la policia. Per això, han decidit adoptar “una mesura que en altres municipis està funcionant molt bé”, que és obligar els amos de mascotes a portar aigua i bosses. “Si no ho porten, ja denota una intenció de no complir”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia