Societat

societat

El port de Tarragona ven l’‘Elbeik’ per 88.000 euros

L’ha comprat l’empresa Rota Shipping INC

L’embarcació es va declarar abandonada fa prop de tres anys després de patir un incendi

Va ser traslladada al dic de Llevant, on ha estat atracada fins que s’ha venut

El port de Tarragona han venut el vaixell Elbeik a l’empresa Rota Shipping INC per un import de 88.000 euros. Després de dues subhastes que van quedar desertes, finalment, han tancat el procés de venda, iniciat l’agost de 2021. Fa gairebé tres anys, l’embarcació fondejava sense càrrega a prop de les aigües tarragonines quan va patir un incendi. Llavors, va ser traslladada al dic de Llevant, on ha estat atracada fins a la seva venda. Ara, la companyia disposa de 20 dies per efectuar el pagament i, seguidament, signar el contracte de compravenda amb l’Autoritat Portuària (AP). Un cop acabat aquest procediment, tindrà un mes per emportar-se el vaixell.

L’Elbeik és un vaixell tipus ’Livestock Carrier’, de càrrega d’animals, que navegava amb bandera de la República del Togo. L’embarcació té un calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un arqueig brut (volum de càrrega) de 2.867 tones Moorson.

La Policia Portuària de Tarragona va rebre l’avís el 6 de juliol que s’havia declarat un incendi en un vaixell fondejat en aigües exteriors del port. El foc va quedar totalment extingit a matinada de l’endemà, sense haver de lamentar més danys que els materials.

L’AP el va declarar en estat d’abandonament en la sessió ordinària del Consell d’Administració del 28 de setembre de 2022. El 21 de març de 2023, es va fer la primera subhasta amb un preu de sortida de 330.000 euros. En la segona, va sortir amb un preu de 247.500. Ambdues van quedar desertes. Aquest darrer pas va obrir la porta perquè l’AP fes una venda directa del vaixell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia