Societat

comerç

A Catalunya es faran 408 fires el 2024

L’any passat les fires i mercats van atraure més de 4,4 milions de visitants, un increment del 15,5%

Catalunya acollirà aquest 2024 un total de 408 fires, segons ha avançat avui el director general de Comerç, Jordi Torrades, en el marc de l’acte inaugural del 31è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra avui i demà a Calella organitzat per la FEFIC (Federació de Fires de Catalunya). La xifra encara no supera les que es van fer abans de la pandèmia, que van ser prop de 500.

Segons les dades que ha donat a conèixer la direcció general de Comerç en aquest congrés, les fires i mercats celebrats a Catalunya el darrer any van atraure més de 4,4 milions de visitants, un increment del 15,5% respecte el 2022. 1,6 milions de visitants van ser en actes internacionals i estatals.

L’activitat firal també ha anat a més en número d’expositors: el 2023 van participar a les fires 31.750 empreses, un 5,4% més que un any abans. En total, el darrer any es van celebrar 421 fires i mercats, xifra que la FEFIC ressalta com a indicador de la “resiliència” del sector després de la pandèmia.

Segons les dades exposades des de Calella, les 421 fires del 2023 representen un descens del 3,1% respecte l’any anterior, si bé s’ha precisat que aquesta lleuger rebaixa es deu a què hi ha esdeveniments que són biennals i se celebren en anys parells. Del conjunt de fires i mercats, 350 van ser de caire comarcal, mentre que 58 tenien vocació internacional i estatal.

Jordi Torrades, acompanyat de la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat i Badosa, i l’Alcalde de Calella, Marc Buch Rigola, ha presentat el calendari firal previst per aquest 2024, que inclou, la celebració de 58 fires d’àmbit internacional i estatal i 350 d’àmbit català, comarcal o local.

Segons ha assenyalat el director general de Comerç, “ les dades posen de manifest que el sector firal a Catalunya és un sector econòmic consolidat i viu, que impacta en el desenvolupament econòmic i que actua com eina d’innovació en les relacions comercials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus