Societat

Societat

Reclamen a la Paeria que es desencalli el Pla de l’Estació

Un centenar de comerciants es concentren i critiquen que no s’hagi portat al ple de maig l’aprovació provisional del centre comercial

Un centenar de comerciants de Lleida s’ha concentrat aquest divendres al matí a la plaça de la Paeria, abans de l’inici del ple, per reclamar al govern municipal desencalli el Pla de l’Estació. El projecte preveu la construcció d’un centre comercial de 60.000 metres quadrats sobre l’estació de tren. Critiquen que l’alcalde, Fèlix Larrosa, no hagi portat al plenari l’aprovació provisional del projecte, com així s’havia compromès, segons han denunciat a l’ACN. A la protesta s’han sentit crits de “no a Torre Salses” i “volem el Pla de l’Estació” i duien pancartes amb frases com “el comerç dona llum a la ciutat” i “les botigues al centre de la ciutat”. Segons la presidenta de l’Eix Comercial, Rosa Eritja, el Pla de l’Estació reforçarà l’economia i la vitalitat del centre històric, mentre que, per contra, suggereix que Torre Salses “desertitzarà” aquesta part de la ciutat. Durant la protesta, els comerciants de la ciutat han reiterat que no s’oposen a la implantació d’un centre comercial a la ciutat. Defensen, però, sigui un projecte integrat a la trama urbana, com el que proposa el Pla de l’Estació, en comptes del model de Torre Salses, que es preveu ubicar a la perifèria. Els comerciants demanen que ambdós projectes tinguin “igualtat d’oportunitats”, ja que consideren que fins ara la Paeria ha afavorit més el projecte de Torre Salses. Això es deu a l’aprovació al ple de març d’un punt perquè els promotors del complex puguin accedir a comprar la resta de terrenys on s’ha d’ubicar el complex comercial i d’oci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia