Societat

GIRONA

L’empresa Catsa, del carrer dels Ciutadans a la central del Molí

L’edifici de l’antiga central del Molí, al carrer de Santa Clara de Girona, està actualment en obres, però té molts números per convertir-se en la seu de l’empresa supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter SA (Catsa). “Aquest és el pla”, assenyala el regidor de Recursos Humans i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font (Guanyem).

L’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, analitza el trasllat del personal de la societat del carrer dels Ciutadans al carrer de Santa Clara mentre s’acaben els treballs, que haurien d’estar enllestits a l’estiu.

La reforma de l’edifici del Molí va començar el 2016 i, si res no es torça, acabarà aquest any. Pel mig hi han passat dues empreses i serà una tercera la que acabarà les obres. Els treballs van estar interromputs més de tres anys a causa de la pandèmia del coronavirus, entre altres motius. Ara els treballs els fa la unió temporal d’empreses (UTE) d’Aglomerats Girona SA i Construccions J. Pallàs SL, les adjudicatàries. L’obra té un cost d’1.473.151,32 d’euros, incloent-hi l’IVA.

La central hidroelèctrica del Molí es va construir el 1901 i es va reformar per a habitatge el 1969. L’edifici, de 478 m², disposa de planta baixa, planta entresolat i dues plantes pis, amb una superfície construïda de 1.123 m² en total. La rehabilitació no inclou la part baixa i s’arrangen la planta de l’entresolat i dos pisos.

Pendent de prendre la decisió definitiva i que s’oficialitzi el trasllat, el més probable és que el mig centenar d’empleats de Catsa passin del carrer dels Ciutadans al de Santa Clara, a tocar del carrer del Perill –és a l’altre costat del riu Onyar–. Hi ha un altre grup d’empleats que treballen en una nau a Riudellots de la Selva. Des de la liquidació d’Agissa, Catsa opera en la mateixa seu de la societat mixta Agissa, al Barri Vell.

El lloguer del soci privat

Cal recordar que l’Ajuntament assumeix el lloguer del local de manera temporal, des de l’extinció d’Agissa, l’octubre del 2022, tot i que en la reclamació municipal al jutjat contra l’antiga empresa mixta es queixa que la societat pagués el lloguer de la seu a Girona SA.

Catsa té des de fa un mes nou gerent, Albert Testart, antic gerent de l’empresa municipal figuerenca Fisersa (2005-2011), encarregada de la gestió integral del servei d’aigua i de la mobilitat a la capital de l’Alt Empordà. Testart també va ser el cap de llista d’ERC a les municipals de Figueres el 2015. L’Ajuntament treballa per incorporar un director financer i un director tècnic de Catsa. Per a la segona plaça ja hi ha una persona escollida.

LA XIFRA

1,4
milions
d’euros és el cost de les obres del Molí, adjudicades, per tercer cop, a una unió temporal d’empreses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona