Societat

mobilitatš

El TSJC manté la negativa d’Interior a autoritzar una bicicletada dins dels túnels de Vallvidrera

Argumenta qüestions de seguretat i recorda que és una autopista i una de les vies principals d’accés a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs que ha presentat l’Associació Abril Bicis Mil contra la resolució del Departament d’Interior que no va autoritzar una bicicletada diumenge al matí per l’interior dels túnels de Vallvidrera, al·legant qüestions de seguretat i el possible col·lapse d’una via important d’accés a la capital catalana. Interior sí que va autoritzar un recorregut alternatiu per la BV-1462.

El TSJC, informa l’agència ACN, remarca que la C-16 és una autopista, una de les vies principals d’accés a Barcelona, i que la majoria del recorregut plantejat va per dintre d’un túnel, una circumstància ja “de per sí perillosa”. També apunta que tallar el trànsit implica que no hi puguin circular els vehicles d’emergència.

Amb aquesta bicicletada, els convocants reclamen precisament fer les actuacions necessàries per poder anar en bicicleta pels túnels de Vallvidrera.

En la seva resolució, el TSJC remarca que l’administració no ha prohibit la convocatòria, sinó que ha canviat el recorregut i ha respectat l’horari i el punt de partida i de finalització.

També destaca que la C-16 és l’única via ràpida que permet la connexió directa de Barcelona amb les comarques del Vallès Occidental i el Bages, i després cap a altres zones, arribant a Puigcerdà i després a França.

L’alternativa per la BV-1462 és més llarga, amb corbes i desnivells, continua, però si la C-16 es talla al trànsit, tots els vehicles hauran d’anar per aquest camí, incloent els serveis d’emergència, amb risc d’accidents. I és que subratlla que a dintre del túnel hi ha plataforma única, sense separació entre carrils, i autoritzar aquesta bicicletada implicaria tancar el trànsit de qualsevol altre vehicle per una qüestió de seguretat.

Per tot plegat, el tribunal considera que en aquest cas, “la limitació al dret de reunió està plenament justificada”, ja que si es manté el trajecte inicial “es produiria un desordre material en un lloc de trànsit públic” i es veuria “seriosament afectat el normal desenvolupament de la convivència ciutadana, quedant afectada també la seguretat de les persones i les coses”. Tot plegat, diu, ha estat “convenientment justificat” per l’administració. “La limitació està suficientment motivada i respecta el principi de proporcionalitat”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.