Societat

Morlán anuncia la recuperació de Rodalies dissabte

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha anunciat avui la recuperació dissabte que ve 1 de desembre de tots els trens i freqüències del servei de Rodalies de Barcelona que van ser suspesos el 20 d'octubre passat per les incidències causades per les obres del TGV.

Morlán ha explicat, després de la reunió del Centre de Coordinació d'Operacions Ferroviàries (CECOF), que els informes tècnics avalen que la via que quedava sense servei es pot tornar a utilitzar en estar consolidada i que la resta d'instal·lacions estan preparades per tornar a recuperar el seu funcionament normal, encara que d'aquí al pròxim dissabte se seguiran fent proves.

El sistema d'autobusos, sense efecte
El secretari d'Estat també ha indicat que, a partir del moment en què es restableixi el servei ferroviari, el sistema alternatiu d'autobusos quedarà sense efecte, encara que alguns d'ells es quedaran estacionats a diferents punts de l'àrea barcelonina fins a mitjans de desembre per si sorgís alguna incidència imprevista.

El govern ho qualifica de 'molt bona notícia'
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que l'anunci que ha fet Víctor Morlán és una "molt bona notícia, positiva i desitjada" pel govern de la Generalitat. Carod ha insistit que la prioritat màxima és la seguretat, i ha lamentat que "no sigui fins al febrer que es restableixi amb plenitud el servei de FGC". Per garantir aquesta seguretat, ha apuntat que l'última prioritat serà l'arribada del TGV, de la qual no hi ha una data prevista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.