Societat

Londres investiga un laboratori del sud d'Anglaterra com a possible focus del febre aftosa

Inspectors del govern britànic duien a terme avui una investigació d'urgència en un laboratori del sud d'Anglaterra, identificat com a possible focus del brot de febre aftosa declarat al país.

"La primera prioritat ara, havent identificat les potencials fonts de la malaltia, és localitzar el mecanisme de transmissió", va anunciar el primer ministre britànic, Gordon Brown, després de presidir la quarta reunió del comitè de crisi del govern des que es va confirmar el brot.

"L'estratègia és contenir, controlar i llavors eradicar la malaltia", ha afegit en una entrevista la BBC Brown, que ha interromput les seves vacances per posar-se al capdavant de la crisi.

Cinc quilòmetres de la granja
El laboratori de Pirbright, a uns cinc quilòmetres de la granja afectada, s'ha convertit en la principal pista de l'Executiu després que els experts confirmessin dissabte que el cep del virus trobat en el bestiar infectat és el mateix que s'utilitzava en aquest complex per a la fabricació de vacunes i finalitats de diagnosi.

Les instal·lacions ara examinades són compartides per l'Institut de Salut Animal (IAH en anglès), que treballa per al Govern britànic i la Unió Europea (UE), i la farmacèutica Merial Animal Health, que va utilitzar aquest cep en una remesa de vacunes manufacturada el 16 de juliol passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.