Societat

LA JONQUERA

Uns 150 tractors tallen l’AP-7 al Pertús per reclamar millores a la pagesia

Uns 150 tractors han tallat a les deu del matí els dos sentits de l’autopista AP-7 al Pertús per reivindicar millores en el sector de la pagesia. Ho han fet a les portes de les eleccions europees, principalment per denunciar la “competència deslleial” del productes provinents de fora de la Unió Europa que estan afectats per normatives menys estrictes que els seus. Justament, la coincidència amb les eleccions és el motiu pel qual la majoria dels sindicats no han donat suport a la mobilització.

Els pagesos, alguns dels quals han vingut des del País Valencià, asseguren estar tips que no s’atenguin les seves reivindicacions i per aquest motiu, convocats per Revolta Pagesa, s’han mobilitzat coincidint amb les eleccions europees com a forma de pressió. El bloqueig s’ha fet a les 10 del matí, però els Mossos d’Esquadra han desviat el trànsit de l’AP-7 a la N-2 a l’alçada de Llers a partir de quarts de nou. La intenció dels pagesos és mantenir el tall durant 24 hores, i per això han dut fins al lloc la intendència necessària per poder menjar i passar la nit.

Els Mossos d’Esquadra han habilitat diversos aparcaments per a camions i han desviat el trànsit cap a l’N-2, on la circulació és lenta, tot i que no s’hi han produït aturades. Uns sis tractors més de la Catalunya del Nord han tallat l’autopista a l’alçada de la primera sortida després de la frontera. Els pagesos també reclament a l’Estat una regulació dels preus per evitar que les grans superfícies els comprin els seus productes per sota del preu de cost.

Fonts de Revolta Pagesa han deixat clar que no volen que es produeixin destrosses i han alertat que qui en causi s’haurà de fer responsable del cost que comportin.

Una cinquantena de pagesos del Ripollès i el Vallespir també han tallat la C-58 al Coll d'Ares, que només obriran en cas d'emergència. Reclament "solucions i no pedaços" a les administracions europea, espanyola i catalana. El portaveu de Revolta Pagesa al tall, Joan Moret, ha lamentat que les últimes eleccions catalanes han fet perdre pactes als quals s'havia arribat: "Ara haurem de tornar a començar des de zero".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia