Societat

medi ambient

Arenys de Mar reobre el pas al port però trigarà setmanes a refer els rials

La brigada no dona a l’abast per tornar a buidar els sorrals que hi ha al capdamunt del rial del Bareu que van quedar tamponats amb el fort aiguat de dissabte a la tarda . L’Ajuntament calcula que trigaran quinze dies els operaris a tornar a deixar en condicions els esvorancs ocasionats als rial, sobretot al del Bareu, on l’acumulació d’aigua va desbordar la llera i l’aigua va entrar als baixos de supermercats i habitatges que hi ha en el tram de dins el poble. Es calcula que van caure 60 litres per m² en les zones més afectades fent baixar per sobre el rial de Sa Clavella o la Riera.

L’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Garcia, explica que feia unes setmanes que s’havia netejat el rial del Bareu. Aquesta tarda s’ha reobert el pas soterrat de la N-II que dóna accés al port i que havia quedat inundat fins que s’ha pogut bombejar tota l’aigua i restablir el pas de vehicles.

Canalització pendent

El rial del Bareu té pendent de fa més de vint anys acabar la canalització en el tram final. Una actuació que l’Agència Catalana de l’Aigua ha valorat en 5 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’hauria d’assumir poc més d’1 milió d’euros. L’alcalde explica que el projecte ha estat revisat pels tècnics municipals que hi han fet al·legacions i ara la Generalitat hi ha de donar el vist i plau. Tot i això Garcia reconeix que el projecte aixeca recels dels veïns que desconfien de l’afectació que pot tenir l’obra en els fonaments dels edificis que hi ha al costat del rial. “Tot i que l’ACA diu que es signaran compromisos amb els veïns pateixen per aquestes avingudes d’aigües que desemboquen en un pas estret”, explica l’alcalde que manté que s’escoltarà als veïns abans de prendre una decisió política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia