Societat

OLOT

Figa Flawas, Mama Dousha i Triquell actuaran a les festes del Tura

Figa Flawas, Mama Dousha, i Triquell són els primers noms confirmats que formaran la programació musical de les festes del Tura d’Olot, segons s’ha informat aquest matí des de l’Ajuntament d’Olot. L’ajuntament ha anunciat aquest dijous els primers artistes que hi actuaran, a més de les lletres reivindicatives de la cantant aranesa Alidé Sans i les Pinpilinpussies. Les festes del Tura d’aquest 2025 es faran entre el 6 i el 10 de setembre, i el 9 i 10 de setembre són festius locals.

Els Figa Flawas seran els encarregats d’estrenar la programació musical de l’escenari principal de la Festa Major d’Olot el proper divendres 6 de setembre de 2024. Amb els seus ritmes urbans fets de reggaeton, trap, pop, urban, disco, rumba i drill i amb un so ben fresc; ‘Mussegu’; ‘Aurora’; ‘4 kissus’; ‘Xtraterrestres (na de na) o ‘Toca’ amenitzaran una nit repleta d’activitat, energia i bon ritme que arrencarà amb l’Orquestra Di-Versiones. La previsió és que aquests hits i molts més del seu segon àlbum ‘La Calçotada’ puguin fer ballar i gaudir al públic assistent al Firal d’Olot en la primera nit de les Festes del Tura.

Per altra banda, el ritme del ‘Rikiti’ i ‘Que Chévere’ s’encarregaran de posar punt i final a la programació musical de l’escenari principal del Firal en la darrera nit de Festes del Tura. El reconegut productor, cantant, músic i locutor de ràdio en català vingut de Barcelona mostrarà què és el fenomen Mama Dousha i qui és Bruno de Fabrizzis. Amb arrels argentines i italianes, els seus temes han encapçalat el rànquing de les cançons en català més punxades a la ràdio així com de les més buscades a Catalunya a la plataforma Shazam.

Acompanyat de Scotty DK - un dels joves productors de l’escena urbana -; de l’artista Gigi Ros i de Marta Urdiales a la bateria; faran sonar algunes de les darreres cançons que es troben a ‘Segur que m’equivoco’; una mescla de música electrònica, cançó d’autor i pop urbà així com del seu recent EP que va sortir a la llum el passat 24 de maig. Mama Dousha arribarà a Olot el dilluns 9 de setembre enmig de la seva gira que compta amb 30 actuacions, entre les quals destaquen el Cabró Rock, Strenes, Vida Festival o el Share Festival.

Un dia abans, el diumenge 8 de setembre al Firal d’Olot, serà el torn de Francesc Fuentes i Triquell, més conegut artísticament com a Triquell que repassarà els seus primers senzills com a solista i els dos discs que ha tret al mercat després del seu pas pel concurs de talents musicals Eufòria.

D’altra banda, pel que fa a nous grups emergents que despunten, la cantant occitana Alidé Sans i les Pinpilinpussies són dues de les bandes que també es podran escoltar en aquesta edició de Festes. La Plaça Major serà l’escenari que acollirà les músiques reivindicatives de l’activista i cantant Alidé Sans el dissabte 7 passada la mitjanit.

Les Pinpilinpussies també s’encarregaran de fer ballar la Plaça Campdenmàs el dissabte 7 de setembre amb el seu garatge-pop i punk. Després de tocar al MIL de Lisboa, Sound Isidro, Let’s Festival, Inverfest i un munt més, l’Ane i la Raquel sonaran de valent amb la seva barreja de cruesa i valentia, barrejant català, castellà i euskera. Tres llengües per acompanyar unes cançons pensades especialment per sonar en directe, amb ràbia, amb duresa i amb lletres reivindicatives.

“Es tracta de quatre grups que, cada un en el seu àmbit, no passen desapercebuts i és per això mateix que els hem volgut desvetllar gradualment per donar-los la notorietat que es mereixen” ha detallat el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olot, Agustí Arbós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus