Societat

Cristóbal Colón, investit doctor honoris causa de la UdG

La Universitat de Girona (UdG) ha atorgat aquest dijous el títol de doctor honoris causa a Cristóbal Colón Palasí, fundador de La Fageda, “per la seva dedicació a proporcionar una vida digna a persones amb necessitats especials i per ser un referent en la inclusió i el treball”.

La sessió acadèmica d’investidura, que ha presidit el rector, Quim Salvi, ha tingut lloc a l’Aula Magna Modest Prats de la institució universitària. La investigadora Carmen Carretero, directora científica del Campus de l’Alimentació i la Gastronomia de la UdG, ha llegit l’elogi dels mèrits del doctorand. L’acte també ha comptat amb la presència d’Assumpció Vila, presidenta del Consell Social, i Cristina Sánchez Miret, secretària general. El Cor i l’Orquestra de la UdG, dirigits per Martí Ferrer, ha interpretat diverses peces musicals.

La UdG atorga la màxima distinció acadèmica a Cristóbal Colón Palasí, per acord del Consell de Govern de 25 d’abril, a proposta de l’Institut de Tecnologia Alimentària (INTEA). El fundador de la Fageda Fundació, una de les empreses socials més singulars i exitoses de l’ecosistema espanyol, rep la distinció per ser un referent en l’emprenedoria social que ha demostrat que la feina és una eina essencial per a la inclusió. La UdG destaca la seva dedicació a proporcionar una vida digna a persones amb necessitats especials i ser un referent en la inclusió i el treball.

El rector, Quim Salvi, ha recordat que en el nomenament d’un nou doctor honoris causa la UdG mostra “la seva ànima” i “els valors que la fan ser com és”. Amb l’ingrés de Cristóbal Colón al claustre “incorporem la intel·ligència emocional, la bogeria planificada, l’amor que dona sentit a la vida i la pietat entesa com un servei ineludible”.

Per la seva banda, Carmen Carretero ha lloat la figura “d’aquest home valent i compromès” que ha fet possible una entitat modèlica en la promoció de la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual i que, a més, ho fa “ mitjançant la fabricació dels millors iogurts del món”.

Agraït i emocionat, Cristóbal Colón ha posat l’accent de la seva intervenció en les tres idees que han guiat el projecte “col·lectiu” de La Fageda. En primer lloc, “la creació d’una empresa real amb llocs de treball reals i sense ànim de lucre” en què es dugués a terme una activitat que no esdevingués “mà d’obra barata” per a tercers i, finalment, que es desenvolupés en un entorn natural de manera que conferís “una dimensió qualitativa i rehabilitadora” a la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA
Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona
societat

Creen un mapa amb refugis climàtics del poble

lloret de mar
Societat

El nou servei d’atenció a sensesostre comptarà amb setze places de permanència indefinida

Tarragona

Girona acull la Meet Catalunya Green per captar nous esdeveniments

girona
societat

Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

vidreres