Societat

educació

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell, premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora

Enguany els premis posen l’accent en els projectes educatius que donen resposta a l’emergència lingüística del català

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell ha estat guardonat amb el premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora, una distinció pel seu compromís envers la cultura, llengua catalana i les arts per fer front als reptes socials i culturals actuals. Així, s’ha distingit el projecte ’Escèniques’, on els alumnes de 4t d’ESO han participat en la cocreació d’una peça artística, la programació i les residències artístiques de laSala. L’entrega de premis s’ha fet aquest dissabte a l’Espluga de Francolí, on també s’han reconegut una trentena de centres de parla catalana en les categories Arts i Llengua i Experiències. Enguany s’han rebut 141 propostes de projectes educatius, dels quals divuit són d’escoles del País Valencià i quatre de les Illes Balears.

Els premis, que arriben enguany a la 46a edició, són impulsats per la Fundació Carulla per promoure una plataforma on els estudiants puguin explorar noves formes d’expressió, reforçar les habilitats creatives i establir una connexió profunda amb el seu entorn cultural.

El premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora, dotat amb 4.500 euros, s’ha atorgat a l’Institut Ca n’Oriac de Sabadell per un projecte d’arts escèniques interdisciplinari, transversal i en català en col·laboració amb el centre de creació d’arts laSala de Sabadell i artistes residents. Pel que fa al premi Baldiri Arts i Llengua, s’han repartit vuit premis entre les escoles CEIP Divina Aurora de Tavernes de la Valldigna (València), les tres escoles de primària de Cassà de la Selva (Girona), l’Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, l’escola Vedruna Immaculada de Barcelona, l’Institut Escola Elisabets de Barcelona, el CRA Celumbres de Cinctorres (Castelló) i l’escola Alfred Mata de Puig-reig (Barcelona). Finalment, el premi Baldiri Experiències ha distingit una vintena de projectes educatius de tots els nivells d’arreu dels Països Catalans.

En tota la seva trajectòria, els Premis Baldiri Reixac han reconegut la tasca de 600 escoles i 22.000 alumnes i n’ha impulsat les iniciatives transformadores a través de l’art i la cultura per millorar i transformar la societat. L’edició d’enguany ha destacat els projectes educatius que donen resposta a l’emergència lingüística del català a les escoles i experiències d’aula creatives i innovadores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona