Societat

comerç

La Boqueria no sap res del pla local de gestió del turisme

“Encara no coneixem el pla municipal que diu que es posarà agents cívics a la Boqueria per sensibilitzar i gestionar els turistes i minimitzar les molèsties que puguin causar”, explica el president del Mercat de la Boqueria, Jordi Mas, que assegura que també desconeix “el que ha dit algun mitjà que es vol prohibir que al mercat s’hi facin fotografies”. Mas explica que demà, dilluns, tenen una reunió amb el consistori, a qui demanaran que els expliqui el pla de gestió del turisme a la ciutat –“que segur que serà per millorar”– que ha de començar a ser vigent aquest estiu i que es basarà en la definició de 16 espais de gran afluència (EGA), una de les quals inclou la Boqueria i la plaça de la Gardunya, segons ha explicat aquesta setmana el consistori. “Fins ara tot ho sabem per la premsa”, assegura el president del Mercat de la Boqueria.

D’una cosa sí que n’està segur, Jordi Mas, i és que “els espais han de tenir gent, perquè ja vam viure una pandèmia i sabem què és no tenir gent”. També es mostra en contra que no es puguin fer fotos a la Boqueria. Assegura que no sap d’on ha sortit la brama publicada per alguns mitjans sobre la intenció de no deixar fer fotos al mercat més cèlebre de Barcelona. “Estem en l’època de la digitalització i no volem impedir que els nostres visitants puguin fer fotos; és més, ens interessa que se’n facin.”

El president del Mercat de la Boqueria defensa que malgrat l’allau de turistes que cada dia visiten les instal·lacions i malgrat que moltes parades s’han adaptat als nous visitants per vendre sucs, paperines amb pernil o pintxos i ostres per poder menjar in situ, “el mercat continua, en essència, sent el que era i el que té més parades de producte fresc de Catalunya” i on encara i com sempre “s’hi troba de tot”. “És veritat que si entres per la porta principal, la que dona a la Rambla, un dia al migdia t’emportaràs una impressió! Però vine a dos quarts de nou del matí i te n’emportaràs una altra”, vol deixar clar. “És veritat que la Boqueria ha patit una transformació, com tot, però continua sent la Boqueria. A casa, que som xarcuters, sempre per Nadal veníem molt de garrí i ara ja no se’n ven tant... Les coses canvien per a tothom i a tot arreu”, posa d’exemple.

També desmenteix que avui hi hagi més bars i llocs per menjar que fa uns anys. “Això és una percepció, però no és la realitat. Hi ha els mateixos restaurants i bars de sempre perquè no tenim llicència per obrir-ne més”, assegura.

Aquest mes de maig la Boqueria ha estat escollit el millor mercat del món en els premis anuals Global Tastemakers de la revista britànica Food & Wine. Ha quedat al davant del Tsukiji Outer Market de Tòquio o el Borough Market de Londres. Food & Wine ha valorat “la varietat gastronòmica i la qualitat i la quantitat de productes frescos que ofereixen les parades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia