Societat

Paren una obra a l’església després de descobrir el niu d’un xoriguer i una òliba

Anticimex, empresa especialista en control de plagues i sanitat ambiental, ha paralitzat la col·locació d’una xarxa per aïllar una zona a l’església de Rupià pel descobriment d’un xoriguer niant amb 4 ous i de la presència d’una òliba resident al campanar des de fa anys, sent ambdues espècies aus protegides.

El regidor de medi ambient de l’ajuntament de Rupià va notificar la situació, i amb l’assessorament d’Anticimex i el suport del Bisbat de Girona, en el marc del compromís de les tres institucions amb la protecció de la biodiversitat, es va decidir paralitzar el projecte immediatament per no perjudicar el procés natural de nidificació d’aquesta espècie.

Cal destacar que l’òliba comuna és una espècie amenaçada, degut a l’acusat declivi que està patint, pel que és vital respectar el seu període de cria i les zones de nidificació, i en el cas del xoriguer es tracta d’una au rapaç protegida, pertanyent a la família dels falcons, la població dels quals també està molt minvada al nostre país. Tal com explica Julen Zuberogoitia, Product Manager en Gestió d’Aus a Anticimex: “Hem de cuidar la biodiversitat i promoure la presència de determinades aus, com les rapinyaires, ja que són espècies autòctones que a més contribueixen al control natural de plagues, i, per tant, són claus per a l’equilibri dels ecosistemes”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.