Societat

Denuncien l’acomiadament d’una delegada sindical a Tradeinn

La UGT de les comarques gironines denuncia que l’empresa de Celrà dedicada a la venda de material esportiu Tradeinn ha fet fora la delegada de riscos laborals, Vanessa Pueblas, de manera improcedent. El sindicat, segueix informant l’ACN, acusa la direcció d’aplicar-li una “doble discriminació”. D’una banda, diu que la fan fora perquè pateix uns problemes físics que impedeixen que pugui realitzar algunes de les tasques dins de l’empresa, però no la col·loquen en altres llocs on sí podria adaptar-se i d’altra banda per ser representant del sindicat. En aquest sentit, el secretari general de la UGT a les comarques gironines, Maxi Rica, diu que ja se la va acomiadar quan es va presentar a la llista el 2022 i la van haver de readmetre posteriorment.

En una roda de premsa aquest dilluns, Rica i Puebla han carregat contra la firma i recorden que hi ha més de 400 llocs de feina a dins de l’empresa. “És una empresa amb aires de Milei, que prioritza els guanys per sobre dels seus treballadors”, han afirmat.“De veritat no n’hi ha cap que es pugui ajustar a les meves condicions físiques, que, per cert, estan reconegudes”, es pregunta la treballadora.

De fet, Rica considera que el problema real no és només el fet que Puebla no pugui rendir al mateix nivell que els seus companys de secció, sinó que el fet que fos una representant dels treballadors és un fet “determinant”. “És evident que estar dins del sindicat és un motiu, perquè no és la primera vegada que ens hi trobem amb aquesta empresa”, assenyala.

Ja ho havien intentat

I és que des de la UGT assenyalen que el gener del 2022, Tradeinn ja va acomiadar la treballadora “just quan van saber que era una de les persones que anava a les llistes sindicals”, en el moment de les eleccions que es van fer a l’empresa. Aleshores, Puebla ho va denunciar i va aconseguir la readmissió, el novembre del mateix any.

Pueblas reconeix que inicialment l’empresa la va recol·locar en un lloc de feina que s’ajustava més a les condicions, però assegura que de seguida la van moure de nou al seu antic lloc de feina, on no pot rendir al mateix nivell que els seus companys. La delegada sindical assenyala que té unes limitacions físiques acreditades per la clínica Quirón i que tampoc ha tingut en compte l’empresa.

Des de que va retornar al seu lloc, Pueblas ha acumulat baixes “constantment” perquè físicament no pot fer la feina que li encomanen. “He intentat parlar amb ells i acordar-ho però no hi ha hagut manera”, lamenta.

A més, des de la UGT argumenten que les càrregues de treball a Tradeinn són “molt elevades” i hi ha molts treballadors que es troben en la mateixa condició que la delegada de riscos laborals. “Això acaba sent insostenible pel treballador i el que fan és que la gent acabi marxant. Si no t’ajuden a buscar una forma perquè puguis ser productiu a dins de l’empresa, el que passa és que la gent acaba posant per davant la seva salut personal i marxa”, assenyala el secretari general de la UGT a Girona.

La visita d’Inspecció Laboral

Segons assenyala la treballadora, el fet que ha motivat que la fessin fora ha estat la denúncia que ha interposat a Inspecció de Treball i la visita que l’ens tenia prevista a l’empresa per comprovar-ho. Això, lamenta Pueblas, fa que, encara que pugui tenir raó, no es podrà comprovar mentre ella sigui fora de Tradeinn, situació en la que es troba des del passat 30 de maig.

La UGT acusa de “males pràctiques” i d’aquí la denúncia que presentarà per tal que “es corregeixin”. A més, el sindicat avança que farà saber el que passa als accionistes de Tradeinn per demanar-los que censurin aquesta situació.

L’ACN s’ha intentat posar en contacte amb l’empresa Tradeinn per poder contrastar la informació, però no ha rebut resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia