Societat

Nova campanya d’excavacions arqueològiques a la Draga

Els arqueòlegs van iniciar, dilluns passat, una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment neolític de La Draga. La campanya, que finalitzarà el proper divendres 28 de juny, se centra en la zona més septentrional del jaciment, per donar continuïtat al sector treballat l’any passat i que ja van constatar la presència d’un nivell arqueològic format per les restes de construccions realitzades en fusta. La campanya d’aquest mes de juny permetrà excavar-les i documentarles totalment.

La superfície que s’està treballant és d’aproximadament de 14 metres quadrats i ha de permetre continuar investigant sobre les estructures d’hàbitat exhumades en anys anteriors. A més de les tasques d’excavació, aquests treballs permetran registrar i monitoritzar l’estat de conservació de les restes en fusta, que daten en més de 7.000 anys d’antiguitat.

Tot plegat, permetrà completar el coneixement que poc a poc es va generant sobre les comunitats pageses del Neolític que s’establiren a l’estany ara fa uns 7.000 anys, el seu mode de vida, organització social i el paisatge que els envoltava.

Enguany es comptarà amb la participació d’estudiants del Grau en Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que realitzaran les seves pràctiques de camp, a part d’un ampli grup d’especialistes, col·laboradors del projecte de la Draga i voluntaris d’altres universitats de l’estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia