Societat

SOCIETAT

Tortosa anuncia la I Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica

Vol esdevenir el mercat estratègic del sector arreu de l’Estat

Coincidirà amb les dates de la XXVII Festa del Renaixement i es centrarà en el període històric dels segles XV i XVI.

Batejada com a Fira del Temps, Tortosa ha anunciat la posada en marxa del 18 al 21 de juliol de la primera Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica. Una iniciativa que impulsa l’Ajuntament de Tortosa davant la inexistència d’un mercat estratègic on els programadors i les companyies artístiques del sector de recreació històrica es troben, on es pugui anar a comprar i vendre espectacles i serveis específics. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat avui el nou esdeveniment i el director tècnic de la Festa del Renaixement, el gestor cultural Jordi Príncep.

Segons es destaca en un comunicat fet per l’Ajuntament, la primera edició de la Fira dels Temps coincidirà amb les dates de la XXVII Festa del Renaixement i es centrarà en el període històric dels segles XV i XVI. “Hem detectat un buit al mercat i a més cada vegada hi ha més municipis que impulsen celebracions de recreació històrica, per la qual cosa és necessari un espai d’intercanvi entre programadors i companyies”, ha dit l’alcalde. Així, la Fira dels Temps com a mercat estratègic “tindrà un paper de mediadora i prescriptora en el marc de relacions d’intercanvi entre artistes i programadors, entre companyies i públic”.

Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement ha detallat que des d’avui mateix és oberta la inscripció de programadors interessats i que ben aviat s’activarà la pàgina web www.firadelstemps.com . “Per la nostra trajectòria i experiència, després de vint-i-sis edicions de la Festa, ara volem fer un pas més i contribuir a dinamitzar estratègicament el conjunt d’agents del sector”, ha manifestat Grau. En aquest sentit, la Fira dels Temps pretén esdevenir el mercat estratègic de referència de la recreació històrica de l’Estat connectant-lo amb el mercat internacional; ser punt de trobada sectorial de l’àmbit de la recreació històrica al sud de Catalunya; convertir-se en un esdeveniment generador cultural amb mirada universal, de ciutat i de territori, així com ser l’aparador de les últimes tendències en el camp de l’escenificació i difusió del patrimoni històric, tant material com immaterial.

Pel que fa al logotip d’aquest nou esdeveniment, es tracta del símbol d’una petjada, que fa referència “a l’empremta que han deixat els pobles que han viscut a la nostra terra. I quant a la tipografia és allargada com ho és el peu i el color és de terra fosca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per detectar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus